Хонконгски магнат продаде дела си в 73-етажен небостъргач на рекордна цена. CK Asset Holdings на Ли Ка-Шин потвърди в сряда, че е продала интересите си в The Center, петата най-висока сграда в Хонконг, на цена от 5.2 млрд. долара, предава CNN.

Това е рекорд за търговски имот в Хонконг. CK Asset Holdings съобщи, че очаква да постигне печалба от 1.9 млрд. долара. Купувачът е C.H.M.T. Peaceful Development Asia Property Limited, инвестиционна компания, регистрирана ва Британските Вирджински острови, която била създадена за покупката.

Продажбата е най-новият ход на Ли, милиардер, който сам е натрупал състоянието си и който през юли ще отпразнува 90-я си рожден ден.

Той е президент на империя, която включва пристанища, телекомуникации и продажби на дребно. Ли навлиза на пазара на недвижимите имоти, като купува имот на намалена цена след сблъсъци в Хонконг през 1967 г.

Със състояние от 25 млрд. долара той е най-богатият човек в Хонконг, където е известен като „Супермен“. В последните години Ли се конкурира с магната в недвижимите имоти Уанг Джианлин и с основателя на Alibaba Джак Ма за титлата най-богат човек в Азия.