Apple ще пусне три нови модела iPhone през 2018 г., прогнозира анализаторът в KGI Securities Мин-Чи Куо в разпространено съобщение до клиенти в понеделник, цитирано от Business Insider.

Куо и екипът му от изследователи са известни с точното прогнозиране на подробности около предстоящи продукти на Apple благодарение на връзките му в азиатската производствена индустрия.

„Прогнозираме, че Apple (САЩ) ще пусне три нови модела iPhone през 2018 г.: 6.5 и 5.8-инчови OLED модели и 6.1-инчов TFT-LCD модел, всички снабдени с full-screen дизайн и TrueDepth камера, както при iPhone X“, пише Куо.

Според него Apple подготва два iPhone-a, насочени към „пазара на луксозни устройства“. Третият модел ще бъде предназначен за пазара на устройства от среден и нисък клас и анализаторът прогнозира, че цената му ще бъде между 649 и 749 долара.

Луксозните iPhone-и ще включват един телефон със същия размер на екрана и технология като при iPhone X и по-голям модел от iPhone X с 6.5-инчов екран. Цената на iPhone X започва от 999 долара.

Очаква се луксозните модели телефони да имат екран от единия до другия край и камера за лицево разпознаване Face ID, като при iPhone X.

Ниският клас iPhone може да включва лицево разпознаване вместо сензор за пръстови отпечатъци и да разполага с 6.1-инчов LCD екран с по-ниска резолюция от OLED екраните на луксозните устройства, наред с още различия в хардуера и дизайна.

Истински суперцикъл

Трите модела ще създадат „истински суперцикъл от гледна точка на търсенето на нови модели iPhone“, пише Куо, като прогнозира, че през втората половина на 2018 г. ще бъдат сглобени между 100 и 120 милиона iPhone-а.

Анализаторът обвързва идната година със суперцикъла, защото очаква Apple да пусне новите си телефони на време и заради наличието на повече варианти от гледна точка на цената с Face ID и силното търсене на iPhone X през 2018 г.

Куо очаква Apple да достави 25 до 27 милиона броя iPhone X това тримесечие и да увеличи предлагането с 35 до 45% през първото тримесечие на 2018 г.

Преди време анализатори прогнозираха, че луксозният iPhone X ще предизвика „суперцикъл“ на продажбите тази година, но недостатъчното предлагане накара някои изследователи да прогнозират отлагане на суперцикъла за 2018 г. или по-късно.

Куо е оптимист за цената на акциите на Apple и за ключовите доставчици на компанията през 2018 г.