За да станеш „супергерой в You Tube“ и да завладееш стотици милиони потребители, не е необходимо да имаш супер способности, а трябват две качества: талант и отдаденост.

Лили Сингх е доказателство за това. 28-годишната канадка от индийски произход, която се подвизава под името Superwoman, е най-добре платената жена в платформата за видеа на Google.

Цифрите й се броят с милиони – има над 12 милиона последователи в You Tube, без да броим социалните мрежи, миналата година е заработила 7.5 млн. долара, а видеата й са гледани над 1.5 млн. пъти.

Каналът й в You Tube има почетни гости – във видеата й са присъствали актьорът Дуейн „Скалата“ Джонсън, бившата първа дама на САЩ Мишел Обама, милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс.

Публикация, споделена от Lilly Singh (@iisuperwomanii) на

В клиповете си засяга женски теми без маска и грим, като менструацията и мъжете, винаги с чувство за хумор. Рапърка, балерина и актриса успя да организира световно турне в 27 града, продуцира собствен филм и издаде собствена книга.

„Парите винаги са били резултат от това, което правя, а не причината да започна“, казва младата звезда в You Tube пред ВВС. В началото на този месец Лили обяви, че ще дари малка част от състоянието си – 1000 долара, на последователите си, за да отпразнува достигането до 1000 видеоблога.

„Тя е съвършеният идол. Кажете ми коя друга известна личност е правила такова нещо за почитателите си“, казва 18-годишната почитателка Ума, която получила 100 долара от Сингх. Тя се запознала лично с нея по време на обиколката й в Малайзия.

„Посланието, което искам да предам, е, че ние жените се подкрепяме“, казва Superwoman на You Tube. Но Лили не винаги е била толкова успешна, спонтанна и забавна като днес. Поне така твърди.

В търсене на „креативната искра“

Пътуването й в дигиталната вселена започнало през 2010 г. И макар че във видеата й може да изглежда точно обратното, не винаги е била екстровертно момиче. „Преди седем години, преди да започна да правя видеа в You Tube, се чувствах много тъжна. Преминавах през лош момент. Беше последната ми година в университета и бях убедена, че трябва да водя много праволинеен живот: да уча, да намеря работа, да се омъжа, да имам деца..., но не исках да направя нищо от това“, разказва Лили.

Публикация, споделена от Lilly Singh (@iisuperwomanii) на

„По онова време не намирах тази „креативна искра“, която имам..., докато открих You Tube. Един ден го пробвах и креативността се зароди в мен“, допълва тя. Тогава решава да прекъсне следването си по психология, за да се посвети напълно на социалните мрежи.

Известната „ютюбърка“ казва, че не помни точния момент, когато е забелязала, че каналът й е много успешен. „Хората ми казваха: Уау, имаш един милион абонати! А аз казвах: Ами, може да е късмет, кой знае!“, споделя Сингх.

Тя обаче си спомня първия път, когато направила видео на живо от Индия и си дала сметка колко наистина голямо влияние има всичко, което казва в интернет.

Много заета

Лили Сингх е една от първите азиатки, които се появяват в You Tube. До 2013 г. успяла да създаде солидна основа от почитатели, която се състои главно от момичета от Югоизточна Азия, живеещи в САЩ, Канада, Великобритания и Австралия.

Първоначално говорела за индийския си произход. След това започнала да засяга по-универсални теми. „Харесва ми моментът от кариерата ми, който изживявам в момента“, уверява Лили.

Коя е негативната страна?

„Това е много натоварен ритъм, неизбежно трябва да предприемеш много дълги полети и да прекарваш много самотни нощи в хотелите. Това е лошата страна на работата“, признава тя.

Поради това решила да заживее в Калифорния. „Когато живеех в Торонто, винаги бях най-заетата от всичките ми приятели и никой друг не правеше нещо сходно с това, което аз правех. Но в Лос Анджелис усещам, че се имам около себе си хора със сходни интереси и това ме радва“, споделя Лили.

С Холивуд на хоризонта може би видеата в интернет вече не са такъв приоритет..., но Сингх казва, че те винаги ще бъдат нейното основно занимание. „You Tube ми помогна да изляза от мрачния етап в живота си, поради това наистина ме въодушевява“, отбелязва тя.