Зимните месеци дойдоха и още преди да разберем, облякохме палта, сложихме ботуши, шалове и ръкавици, а студеният вятър пищи в ушите ни.

Забравете за риенето на сняг, дебелите пуловери и тежките апрески. Някъде там има място, което ви чака – с бели пясъци, парещо слънце и време, за което се нуждаете от сандали, леки дрехи, слънчеви очила и крем срещу изгаряне.

Кои са най-хубавите плажни дестинации през нашата зима? Вижте една класация на Active Times.

Хорсшу бей бийч, Бермуди

Това място ще ви завладее със слънчеви лъчи, възможности за гмуркане и снимки. Забавлявайте се на розовия пясък, насладете се на кристално чистите сини води и изживейте активна ваканция – от изследване на пещерите, през пешеходен туризъм, до колоездене.

Мауи, Хавай

Мауи е известен с водните спортове, вълнуващи приключения и зашеметяваща природна красота. Отдалечените места са спиращи дъха, изгревът е като от друга планета, а плажовете са прекрасни.

Мауи предлага най-доброто от двата свята - спокойна атмосфера, но и екстремно приключение.

Рио де Жанейро, Бразилия

Обграден от високи върхове, буйни дъждовни гори и красиви плажове, Рио е зашеметяващо и приключенско бягство. Опитайте парапланеризъм, плуване, парашутизъм, гребане, каяк, гмуркане или рафтинг.

Ипанема Бийч е емблематичното място, което ще ви даде нова представа за почивка.

Санта Лучия

Това е една от най-добрите островни ваканционни дестинации в света, където всеки плаж е достъпен и подходящ както за хора, търсещи почивка, така и за любителите на сърфа.

Роатан, Хондурас

Водата е девствена. Няма светлини в този 4 мили широк и 35 мили дълъг остров. Той е заобиколен от втория по големина коралов риф в света и един от най-разнообразните в района. Тук се провеждат и първенства по гмуркане.

Зихуатанейо, Мексико

Също известен като Zihua, туристите го смятат за тихоокеански рай. Тук ще намерите красиви плажове и приятелски настроени хора. Чакат ви невероятни брегове и зашеметяващи малки заливи.

Аруба

Аруба се смята за основна туристическа дестинация и ако се отправите към нея, не забравяйте Eagle Beach - един от най-забележителните в света. Той е най-добре познат с чистия и мек бял пясък. Има сенчести места за пикник и къщички, в които да се скриете от слънцето.

Бали, Индонезия

Това е едно от най-фотогеничните ваканционни места на планетата. Често наричан "Островът на боговете", Бали привлича авантюристични пътешественици и пленява с морски брегове, планини и вулкани.

Насладете се на дните си на плажа и се качете на на слон, за да се разходите в джунглата.