Испания e заобиколена от Балеарско море, Бискайския залив и Алборанско море. Това удачно разположение предлага на страната изобилие от прекрасни места за плажна ваканция.

Испания привлича туристите с километри зашеметяващо красиви брегове и множество живописни острови. Тук можете да намерите много уединени кътчета, ярка култура и незабравими пейзажи.

Ето списък на най-добрите места за плажен отдих в Испания.

Нерха

Нерха е разположена само на няколко километра от шумните плажове Малага и Коста дел Сол.

В миналото Нерха е традиционно рибарско селце, а сега е основна туристическа дестинация в страната. Тук е съхранена традиционна испанска атмосфера.

Най-потресаващитеq в добрия смисъл на думатаq гледки можете да видите от т.нар. Балкон на Европа. Общата дължина на плажовете в Нерха е 8 км. Най-популярният сред тях е плаж Дел Салон.

Ситжес

Покрай брега на Средиземно море, недалеч от Барселона, се намира Ситжес. Това е популярен морски курорт в Испания.

Много градски жители се стичат в течение на деня към Ситжес, за да се попекат на слънце.

Тук има цели 17 плажа. Това прави града изключителен сам по себе си, тъй като никога не ви омръзва да обикаляте красивите плажни местенца. Можете да ги достъпите пеша. Това е важно преимущество за любителите на плажните отпуски.

Сантандер

Градът е разположен по протежението на бреговата линия на Коста де Кантабрия.

Сред забележителностите тук се откроява историческият център на Сандандер и Дворецът на Магдалена, който някога е бил лятна резиденция на испанския крал.

Плажът на Магдалена е един от най-приятните крайбрежни места. Тук можете да се наслаждавате с часове на разходки по пясъка.

Коста Брава

На север от Барселона, непосредствено до границата с Франция, се намира Коста Брава.

Тук са съсредоточени много морски курорти, исторически рибарски селца и големи хотели. Пейзажите са красиви и се е запазил испанският колорит.

За любителите на нощния живот има много вълнуващи места.

Бенидорм

По протежение на крайбрежието Коста Бланка ще откриете един оживен курорт – Бенидорм. Той е популярен както сред испанците, така и в цяла Европа.

Бенидорм е шумно място с безброй хотели, търговски центрове и всевъзможни удобства. Най-популярните плажове тук са Леванте и Понтиенте.

Коралехо

Коралехо е плажен град, който предлага изобилие от красиви плажове. Признат е за любимо място на феновете на водните спортове. Ако практикувате сърфинг, не се колебайте да дойдете. Редовно има силни ветрове.

Сред забележителностите са Национален парк Дюн, който се намира близо до Коралехо.

Самият град предлага 4 основни плажа със своя инфраструктура, кафенета и ресторанти.

Марбеля

Марбеля едно време е малко рибарско селище, обитавано от няколкостотин души. Днес е едно от най-известните места за плажен отдих в страната.

Старият град е богат на историческа архитектура, но истинската привлекателност се дължи на топлото време, великолепните плажове и нощния живот.

На плажа Плая де Аликате ви очаква чисто бял пясък. Ники Бийч пък привлича почитателите на нощния живот.

Тенерифе

Това е най-големият от Канарските острови, недалеч от бреговете на Африка. Тук се стичат туристи целогодишно. Те се наслаждават на топлото време, нощния живот и изключителните плажове.

Сред вълнуващите възможности са – риболов в открито море и наблюдаване на китове. Можете също така да храните морски скатове в техните естествени обитания.

Тарифа

Край Коста де ла Лус се намира неголям град – Тарифа. Тук плажовете са феноменални – това го прави любима дестинация за много хора от цял свят.

От Гибралтарския проток в ясен ден можете с лекота да видите бреговете на Африка. Очакват ви около 10 км чисто бял пясък и дюни. Постоянният вятър привлича фенове на кайтсърфинга и уиндсърфинга.

Ибиза

Този остров е известен с нощния си живот. През деня също има неща, заради които си заслужава да бъдете на Ибиза.

Не забравяйте да посетите Кала Салада в област Сан-Антонио. Скалистият бряг се издига над яркосините води, формирайки идилични пейзажи.

Маспаломас

На испанския остров Гран Канария се намира интересният Маспаломас. Тук ви очакват поразителни дюри и яркосиньо море. Маспаломас е разделен на четири области.

Не се колебайте да дойдете, ако търсите място за почивка за цялото семейство. Добре дошли са и нудистите, за които има специално отредена зона.

Майорка

Майорка е един от най-популярните курорти в Испания. Плажовете сякаш нямат край, пясъкът е бял, водата – чиста.

Майорка е вълшебно място за почивка. Плажът Магалуфа е един от най-популярните. Тук можете не само да правите тен, но и да се развличате с пазаруване и нощен живот.