2018 г. съвсем скоро ще настъпи и поради това имаме прекрасната възможност да предскажем кои ще са стартъпите, които ще се появят в технологичната индустрия още през следващата година.

Откриването на този отговор е подпомогнато от не кой да е, а от представители на инвестиционните фондове (VC), които следят всеки отрасъл, ръководят стартъпи и влагат в тях парите си.

Business Insider потърси мнението на венчърни инвеститори, които са специализирани в разнообразни отрасли и с тяхна помощ състави списък на стартъпите, които непременно ще добият успех през 2018 г.

1. Nauto

Изобретение: видеорегистратор за велосипеди с изкуствен интелект

Финансиране: $173.9 млн.

Произвежда видеорегистратори с изкуствен интелект за велосипеди, които помагат за идентифицирането на опасности за водачите, предлагат отчет за пътуването и анализират причините при нещастни случаи на пътя.

2. Relativity Space

Изобретение: 3D ракети

Финансиране: $8.4 млн.

Това е автоматизиран завод за производство на ракетни установки на 3D принтер. Прави производството им няколко пъти по-евтино. Компанията планира да построи най-големия в света 3D принтер за относително малко пари.

3. Duo Security

Изобретение: услуга за повишаване на безопасността на паролите

Финансиране: $121.5 млн.

Облачна услуга, която предлага опции за управление на паролите и проверява устройствата за наличието на вируси в тях, преди да предостави достъп до корпоративната мрежа.

4. MoveWith

Изобретение: фитнес програми на високо ниво за мобилния телефон

Финансиране: $3.8 млн.

Става дума за персонално приложение за фитнес, което осигурява аудиотренировки от известни треньори. Включва в себе си упражнения за тялото, мозъка и душата.

5. Remix

Изобретение: програма за планиране на градската транспортна система

Финансиране: $12 млн.

Програмата помага на проектантите, които планират инфраструктурата на населените места. Подобрява съществуващите транспортни системи, отчитайки демографската ситуация и търсенето.

6. Molekule

Изобретение: нано-прочиствател на въздуха

Финансиране: $13.4 млн.

Той унищожава замърсяващите въздуха вещества на молекулярно ниво. Устройството-чудо не просто събира прахта в специален контейнер, но и като прахосмукачка разрушава замърсителите. Подходящо за хора с астма и алергии.

7. Handshake

Изобретение: аналог на LinkedIn за студенти

Финансиране: $34 млн.

Помага на студентите да търсят работа. В платформата са регистрирани 450 учебни заведения и 6 милиона студенти, както и много работодатели.

8. Deepmap

Изобретение: карти за дронове

Финансиране: $32 млн.

Светът върви към автономни автомобили. Важно е да направим реалността не само удобна, но и безопасна. Затова ще служат картите. В тях са обозначени опасните места и много други неща.

9. JustWorks

Изобретение: ефективен HR за малкия бизнес

Финансиране: $53 млн.

Малките компании, които не могат да си позволят щатен служител „Човешки ресурси“, могат да се възползват от програмата на JustWorks.

10. Pindrop

Изобретение: защита от „гласови мошеници“

Финансиране: $122.8 млн.

Кол центровете използват Pindrop, с чиято помощ анализират гласа на клиента и разпознават мошеника. Технологията е способна да отличи гласа на човека от звука, генериран с помощта на компютърни програми.

Ежегодишно Pindrop изобличава стотици хиляди телефонни мошеници и пести на големите компании десетки милиони долари.