Земя на 100 замъци

В определен момент Уелс е бил дом на повече от 600 средновековни замъка. Въпреки че времето и войната са унищожили голяма част, повече от 100 от тези впечатляващи укрепления все още стоят днес. Уелс има една от най-високите концентрации на замъци в Европа. Много от тях са лесно достъпни и може да разгледате укрепленията, дворовете и кулите.

Национални паркове

С три големи национални парка, Уелс е дестинация за приключенски туризъм, възможен за еднодневна екскурзия от града. Националният парк Brecon Beacons се намира на по-малко от час от Кардиф, а Националният парк Pembrokeshire Coast е на около час от Суонси. На 70 мили от Ливърпул, Англия, са планините на националния парк Snowdonia.

Много възможности за настаняване чрез Airbnb

В Уелс може да намерите впечатляващи опции за настаняване чрез платфомата Airbnb - от селски къщи, през замъци и старинни крайбрежни апартаменти. Уелсците са известни с гостоприемството си, а повечето домове са добре поддържани и достъпни.

Зашеметяващи изгреви и залези

Пътуващите, които остават на южното крайбрежие на страната, ще се поглезят с красиви изгреви, като тези на Зеления мост. Ако не си падате по ранното ставане, насочете се към западното крайбрежие, където от кея в Абъристуит ще се насладите на залязващото слънце и морето.

Крайбрежни пътища

Магистрала A487 между Фишгард и Абърдифи предлага невероятна гледка към Ирландско море. Пътуващите ще намерят живописен маршрут и между Южен Уелс и Ливърпул или до Дъблин.

Храна на пътя

Независимо дали пътувате много рано или късно вечер, самотните пътища на Уелс са пълни с крайградски кафенета и таверни. Може да намерите колбаси, торти и разбира се, риба и чипс. Не забравяйте да пробвате уелския rarebit и разбира се, че в земя, пълна с овце, печеното агне е специалитет.

Неочаквана езикова бариера

Потапянето в уелската култура не започва и не свършва с музеи и замъци. Всъщност, модерната уелска култура все още се различава от преобладаващата английска култура и по факта, че тук може да намерите и от техния местен специфичен език. За щастие, няма да се наложи да разбирате диалекта, тъй като местните говорят и чист английски.

Прекрасни фарове

Замъците не са единствените монолитни структури, маркиращи уелската природа. Уелс е дом на повече от 40 фара. Много от тях са лесно достъпни през кратки пешеходни маршрути до морето.

Кардиф

Най-големият град в Уелс- Кардиф, се гордее с население от малко над 340 000 души. Старият пристанищен град е по-малко претъпкана алтернатива на големите европейски градове, но има богатата култура и архитектура като Националния исторически музей "Свети Фаганс", Националния музей Кардиф, замъка Кардиф и иконичната сграда Пиърхед.