Въпреки че имената на едни от най-бруталните диктатори на 20 век ще останат завинаги в историята, за техните потомци се знае доста по-малко.

Бенито Мусолини, Йозеф Сталин, Пол Пот и други популярни с жестокостта си фигури имат живи потомци. Някои от тях са политици, други творци, а трети живеят относително анонимно, пише Business Insider.

Вижте какво правят днес потомците на едни от най-бруталните диктатори:

Алесандра Мусолини, внучката на италианския диктатор Бенито Мусолини, в момента е евродепутат от партията „Форца Италия“. Преди това тя бе част от италианския парламент, а преди да започне да гради политическа кариера се изявяваше като актриса и модел.

Яков Джугашвили, правнукът на руския диктатор Йосиф Сталин, e творец, който живее в бившата съветска република Грузия. Преди време той се срамувал от произхода си, според The Globe and Mail, но днес възхвалява семейното си дърво.

Сар Пачата (вдясно на снимката) е единствената дъщеря на камбоджанския диктатор Пол Пот. Тя се омъжва през 2014 г. и се занимава с отглеждане на ориз, според The Daily Mail.

"Искам да се срещна с баща си и да прекараме известно време в следващия си живот, ако има следващ живот," казва тя, според журналиста Нейт Тейер.

Зури Риос е дъщеря на Ефраин Риос Монт, който чрез преврат завзема властта в Гватемала през 1982 г. Тя е политик в родната си страна, а през 2004 г. се омъжва за Джери Уелър, който тогава е член на камарата на представителите в Конгреса на САЩ от републиканската партия.Валентин Чаушеску е най-голямото и единственото живо дете на бившия румънски диктатор Киколае Чаушеску и неговата съпруга Елена. Той се занимава с изследвания в областта на ядрената физика в Румъния.

Джафар Амин, син на диктатора от Уганда - Иди Амин, е работил като мениджър в DHL в продължение на 11 години. В момента той озвучава реклами за компании, като Qatar Airways и Hwansung.

Фернандо Мартин Маноток е внук на бившия филипински диктатор Фердинанд Маркос. Той работи като модел и има собствен бизнес във Филипините, в това число магазин за обувки от марката Doc Martens, според Inquire.