Знаете ли, че в наши дни редица знаменитости отказват да раздават автографи на феновете си?

За добро или лошо, списъкът със звездите, отказващи автографи, се увеличи с още едно име.

Световноизвестният актьор Брайън Кранстън, познат от телевизионния хит Breaking Bad, обяви, че пенсионира ръката си от раздаване на автографи.

„След 18 години подписване на какво ли не за феновете – излизам в пенсия”, написа звездата в социалните мрежи, добавяйки, че се чувства „претоварен от молби” за автографи.

По думите на актьора, той „обича да се среща с фенове” и няма да отказва снимки с тях.

„Благодаря за разбирането. Ще се видим на улицата, където ще си направим селфи”, пише 61-годишният актьор.

Кранстън е само една от знаменитостите, които отказват да дават автографи. Една от причините за това се крие във факта, че техните подписи после се монетаризират от феновете, които продават разписаната вещ, понякога за доста сериозни суми.

Професионални ловци на автографи често могат да бъдат засечени на специални събития, където причакват известни личности, приготвили редица вещи за подпис.

Макар и не толкова многобройни, доста звезди вече са “пенсионери”, що се отнася до автографите, други пък имат точно обратната тактика – отказват снимки, пише BBC.

Преди 10 години Ринго Стар, бивш барабанист на Бийтълс, обяви, че няма повече да дава автографи и ще изхвърля на боклука всяка пратка, която получи от фенове.

„Предупреждавам ви с любов и мир, че имам толкова много работа за вършене”, казва понастоящем 77-годишният музикант.

По думите му, решението е взето поради огромното количество подписани вещи, които се продават онлайн в eBay.

„Подписвам и на следващия ден то вече е в eBay”, казва Ринго Стар в интервю преди 2 години. „Така че просто реших, че вече съм дал своя дан.”

На върха на славата си, комикът Стив Мартин избира интересен начин да се справя с напористите фенове, искащи автографи – специални персонализирани визитни картички.

„Това доказва, че вие сте имали лична среща с мен и че ме намирате за мил, учтив, интелигентен и забавен”, пише на визитните картички.

Холивудският актьор Джона Хил също залага на тактиката с визитни картички, като неговият подход е меко казано по-семпъл.

„Току-що срещнах Джона Хил. Беше пълно разочарование”, пише на картичките.

Младата актриса Ема Уотсън няма против да дава автографи, но стане ли дума за снимки, ситуацията коренно се променя.

„Ако някой иска да ме снима и после публикува снимката, до две секунди ще има маркер къде точно се намира”, споделя звездата от филмите „Хари Потър” и „Красавицата и Звяра”.

„Трябва внимателно да избирам моментите ми за интеракция. На деца, например, не мога да отказвам”, добавя тя.

Комикът Бил Мъри винаги ще ви даде автограф, ако го помолите - с малката уловка, че едва ли ще се подпише със собственото си име.

По време на голф турнир през 2015 г. Мъри подписва челото на ловец на автографи със син перманентен маркер. Подписът обаче е от името на ... Майли Сайръс.

През миналата година актьорът разменяше автографа си срещу дарение в размер на 20 долара за фонда за възстановяване на Пуерто Рико след опустошителните урагани.

Когато мъж му предлага 3 долара за автограф, 67-годишният Мъри отвръща „намери си работа и се върни тогава”.

Носителят на Грами JME казва през 2015 г., че има тактика, когато някой пожелае снимка с него. „Мога ли да си направя селфи, JME?”, пише рапърът в Twitter. “Да, ако имаш моята музика в телефона, може”, добавя той.

Актрисата Шанън Пърсър защити своя колеха Фин Улфхард, след като младежът бе подложен на критики, че не е спрял за снимки пред хотела си.

„Никой актьор няма задължението да се спира за когото и да е било”, публикува тя в Twitter през миналата година. „Фин е невероятно мил човек. Но все пак е човек и също има нужда от почивка”, добавя тя.