Сериозен екшън се разиграва в близост до пристанищния шотландски град Питърхед по-рано тази седмица.

Местен фермер, грижещ се за 200 крави, се обажда в полицията, за да съобщи, че е забелязал тигър.

Местните власти веднага изпращат няколко превозни средства, както и въоръжен екип, във фермата, разположена в Хатън, съобщава BoredPanda.

„Страхувах се за живота си", казва 24-годишният фермер Брус Гръб за The Scottish Sun. По това време той организира купон в къщата, в която току-що се е преместил.

Напуска гостите си, за да провери бременните си крави: "Бях на дежурство, защото кравите могат да родят по всяко време, затова не пиех. Светнах лампата в бараката и видях, че стои (тигърът бел. ред.) там“.

Пристигналите на място въоръжени офицери от Североизточната полицейска дивизия обграждат мястото.

Преди да влязат в бараката, те дори се свързват с местната зоологическа градина, за да проверят дали има избягал тигър.

След 45-минутно дебнене, през което тигърът не се раздвижва, започват да се раждат подозрения. В крайна сметка се оказва, че това е голяма плюшена играчка.

Инспектор Джордж Кординер казва пред BBC, че използването на огнестрелни оръжия е "стандартна практика", когато има потенциална заплаха за обществеността. "В този случай те са посетили района в подкрепа на местната общност".

"Нашата крайна цел е да защитим обществеността и да запазим нашите служители в безопасност, когато сме изправени пред несигурни ситуации", казва той. „Докато не знаеш какво точно се случва, трябва да обмислиш всяка възможност.“

"Оценяваме, че това е фалшиво обаждане, направено с истинско добро намерение", посочва още инспекторът.