Оказва се, че да публикувате каквото си искате на сайта на едно от най-престижните висши учебни заведения в света Харвард е повече от лесно. Единственото, от което се нуждаете е 500 долара. Това установява журналист от сайта TechCrunch, който получил офертата по Facebook. Оказва се, че за сумата от 500 долара, човек може да публикува всякакъв текст на сайта на Харвард, като например SEO публикация (оптимизация в търсачката на Google) или реклама на предстоящо първично предлагане на дигитални активи (ICO). Това е особено лесен начин да си придадете необходимата важност и да генерирате доверие към вашия продукт или услуга.

Офертата, която получава TechCrunch е за публикация в blogs.harvard.edu – безплатна услуга създадена от професор от Харвард, в която всеки притежател на електронна поща harvard.edu, radcliffe.edu или hbs.edu може да създаде WordPress блог.

Поради това е трудно да се намери администратор на тази услуга, но лицето предложило да публикува срещу заплащане, hassam540, очевидно разполага с такъв имейл. Предложил да му продаде и такава електронна поща за „скромната“ сума от 10 биткойна, което е абсурдно висока цена.

Проверка на TechCrunch показва, че страници с директна връзка от фронтпейджа на harvard.edu са пълни именно с подобни SEO статии, включително публикацията „най-новите технологии за перални машини в Индия“.

Медията се е свързала с отдела за комуникации на Харвард, като развръзката предстои.