Има много етикетни правила, които може да се пренебрегнат, но определено не и следващите 6. И най-любопитното нещо около тях е, че много малко хора знаят, че тези правила дори съществуват.

1. Мъжът пуска жената първо да влезе в асансьор

Ако смятате, че да позволявате на жената да влезе първа в асансьора ви прави джентълмен, грешите. Асансьорите са потенциално много опасни, така че мъжът трябва да е първият, който влиза. И човекът, който е най-близо до вратата, първо трябва да излезе от асансьора, без значение дали е мъж или жена.

2. Казвате "Наздраве!"

Когато сте с приятелите и семейството си, добре е да кажете това, когато някой кихне. Във всички останали случаи трябва да се преструвате, че не сте забелязали нищо. Понякога можете да предложите носна кърпа, но нищо повече.

3. Покривате уста с дясната си ръка, когато кашляте

Дясната ръка се смята за "социална", защото я използваме, за да поздравим, когато срещнем някого. И ако кашляте или кихате преди това, можете да предадете много бактерии с нея.

4. Подаване на пипер без сол

Или солта без пипер. Както и да е, правилата на етикета казват, че не може да дадете само едно от тях.

5. Разбърквате захарта по посока на часовниковата стрелка

Концентрирате се толкова много да не удряте стените на чашата, че дори не знаете, че правите грешка. Не бива да правите кръгове с лъжицата, а да я движите напред и назад. Това ще разтвори захарта по-бързо и ще направи процеса много по-тих.

6. Поздравяват булката за брака й

Това е неочаквано, но според правилата на етикета само един мъж може да бъде поздравен за брака. Можете само да пожелаете щастие на една жена - нищо повече. Причината е много романтична: мъжът "завладява" жената и се жени за нея, така че той е единственият, който заслужава да бъде поздравен.