Най-накрая взехте решението – това е годината! Ще направите първи крачки в онлайн бизнеса. Ето няколко съвета, с които ще успеете.

1/ Продавайте качество
Вие искате лоялни клиенти - хора, които са верни на бранда ви и са ваши поддръжници. Затова предлагайте от своя страна отлично обслужване, качествени продукти и услуги.

2/ Дръжте на ценностите си

Дисни е казал: Не е трудно да се вземат решения, когато знаете кои са вашите ценности“. Затова, когато стартирате своя бизнес, заложете в основите му това, което истински ви вдъхновява.

3/ Планирайте гъвкаво

Добре е да имате план, тъй като той ви дава насока и измеримост на случващото се. Въпреки това ще има много ситуации, които не можете да предвидите. Не им позволявайте да ви парализират. Позволете известна гъвкавост.

4/ Открийте доверени ментори и се учете от тях

Трябва ви човек, който да е честен и опитен. Който да уважавате и който да е обективен. По този начин той ще ви вдъхновява и ще ви помага да се движите в правилната посока.

5/ Разделете личните от бизнес сметките

Отворете отделна банкова сметка на компанията – така ще можете да си дадете реална представа за своите финанси и дали бизнесът ви е печеливш.

6/ Следете внимателно потока на пари

Потокът на пари е кръвта на всеки бизнес. Трябва да поддържате прозрачност на приходите и разходите.

7/ Следете крайните срокове

Това е изключително важно, когато ръководите бизнес.

8/ Бъдете постоянни

Управлението на бизнес не е като разходка в парка. Това е приключение, изпъстрено с победи и провали. Трябва да продължавате напред, да се фокусирате върху това, което сте постигнали. Иначе няма да стигнете до никъде.