Светът е голям и е пълен с места, които все още не са се превърнали в масово популярни дестинации. Избягайте дълбоко в страната на гаучото в Аржентина, открийте италианските ски-курорти, вижте плажове в Тайланд, за които почти никой още не е чувал.

Защото това са 11 дестинации, за които най-вероятно не знаете, но си заслужава да посетите.

Наошима, Япония

Разположен на четири часа път от Токио с влак, Наошима е далеч от типичната туристическа представа за Япония, но този клъстер от острови привлича заклети художници, които се разхождат, за да видят полянката с тикви на Yayoi Kusama, инсталацията Open Sky на Джеймс Туррел и художествено пространство от Уолтър Де Мария на площадката за изкуство Benesse Naoshima.

Бормио, Италия

Това очарователно алпийско село, което е на 3 часа път с кола от Милано, има почти всичко, което бихте искали: ски писти, топли минерални извори, старомоден градски център, където можете да опитате сирена в местния магазин.

Чешки Крумлов, Чехия

Този очарователен град в Южна Бохемия е като изваден от приказка и е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Разположен на река Вълтава, той има замък от 13-ти век на хълм, живописен градски площад и добре запазена възрожденска, барокова и готическа архитектура. Той също е дом на Егон Шиле Арт Център, който представя модерно и съвременно изкуство в допълнение към произведенията на известния чешки художник.

Лалибела, Етиопия

Чували ли сте за "Новия Ерусалим" на Етиопия? Това е, което Крал Лалибела от 12-ти век има предвид, когато нарежда да се построят 11 средновековни църкви, издълбани в скала в този град, дълбоко в планините, на около 400 мили от столицата Адис Абеба. Църквите - все още място за поклонение на коптски християни - са признати за обекти на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Носи Анкао, Мадагаскар

Девствени бели пясъчни плажове, кристално чиста вода и невероятна флора и фауна правят това място на остров Мадагаскар зашеметяващо. Въпреки, че това е една от най-девствените и труднодостъпни дестинации в света, става много по-достижимо, след като минлата година тук беше открита новата екологична хижа на Time + Tide, Miavana.

Тегернзее, Германия

Това кристално чисто езеро и старите баварски градове около него могат да бъдат най-добре пазената тайна в Германия. На по-малко от час извън Мюнхен, това е любимо място за лятната ваканция за богати германци, които идват да се насладят на свеж въздух, пасторална обстановка и исторически бирени градини като Schlossbrennerei. Живописният маршрут по автомагистралата го прави идеалното пътешествие.

Кафайат, Аржентина

Всеки, който планира пътуване до Аржентина, знае Буенос Айрес, Мендоса и Патагония, но какво ще кажете за Кафайат? Този малък град в живописната долина Calchaquí в Северна Аржентина е дом на най-високите лозя в света. Започнете пътуването си с полет до Салта, където можете да пазарувате занаятчийски стоки и да се отдадете на конна езда сред лозята на Кафаят с помощта на местен гаучо.

Самарканд, Узбекистан

Спирка на легендарния копринен път и един от най-старите градове в Централна Азия, това завладяващо място се отваря за света след почти 70 години комунистическо управление. Дом на архитектурни чудеса като джамията Тила Кари и Мадраса (една от най-красивите джамии в света), градът има дълга история на артистичност и майсторство, която все още е жива и добре пазена под формата на красиви тъкани ikat и suzani.

Транг, Тайланд

Архипелагът Транг е само на няколко часа от Краби и Пукет, но се усеща далеч от света. Тази неразвита провинция, докосваща Андаманското море, се гордее с невероятни плажове, острови и варовикови планини, да не говорим за невероятните ботанически градини в Тун Кхай. Посетителите трябва да се потопят в местната рибарска култура и да опитат специалитети от морски дарове в района.

Сисуан, Индия

Далеч от палатите на Раджастан и лудостта на Мумбай, гората Сисуан в покрайнините на Хималаите е едно от най-спокойните места в Индия. Над 8000 акра защитена гора са дом на хълмове, живописни гледки и разнообразна флора и фауна, включително леопарди. Останете в новия комплекс Oberoi Sukhvilas Resort & Spa, който разполага с луксозни вили и палатки, както и персонал, който може да ви организира екскурзии и планинско колоездене.