Романтиците мечтаят да прекарат живота си в пътешествия и да откриват нови хоризонти всеки ден. Някои успяват да направят това още в младостта си, а други се решават едва след излизането в пенсия.

Семейната двойка Алън и Джо Мейсън решиха да променят начина си на живот в пенсионна възраст. Те сменят типичния си дом с лодка. Цялото оборудване е по техен вкус. Така се получава интересна плаваща къща в духа на филмите за Джеймс Бонд.

Стилната черна обшивка на лодката приковава погледа и настройва за приключения. Във вътрешността откриваме нещо съвсем различно – уют и домашна обстановка. Лодката е построена през 2012 г. за пътешествия из Европа. Семейство Мейсън свързват с нея много щастливи моменти. Сега обаче техният дом си търси нов собственик.

Любопитно е да знаете, че лодката е доста функционална. Предлага повече в сравнение с други къщи в този ценови сегмент. Трябва да добавим и уникалността й.

Плавателният съд не е закотвен, което означава, че може да отидете с него където пожелаете.

Във вътрешността разполагате с пространство, достатъчно да побере 10 души. Интериорът е стилен и функционален. Има кухня с маса за кафе и работен кабинет, голяма удобна спалня.



Подът се отоплява. Това прави температурата на борда доста приятна.

Животът на лодка по нищо не отстъпва на този в обикновена къща. Тук има всичко, от което се нуждаете – хладилник, микровълнова печка, печка, пералня, телевизор, радио и 16 колони в различни части на лодката.

Семейната двойка признава, че не би продала този плаващ дом, ако не се нуждаеше от пари. Алън има нужда от лечение.

Семейство Мейсън прекарват на вода последните 14 години от живота си. Преди това те притежавали малка лодка, но след това решили да си построят нещо по-удобно. В дизайна на дома им всичко е обмислено до най-дребния детайл.


Основно семейната двойка пътувала по р. Темза. Лодката обаче е подходяща и за по-дълбоки и широки реки.



Въпреки внушителните размери на плавателния съд, Джо уверява, че тя се управлява лесно .

„Много хора, излизайки в пенсия, инвестират в къщи на колела, за да пътешестват. Ние предпочетохме лодка. Тя е по-просторна, освен това обичаме интериора от дърво“, казва Джо Мейсън.



Плаващият дом се предлага на цена от 229 000 лири стерлинги.