Бил Гейтс има навика винаги да е заобиколен от четива, които му помагат да се усъвършенства. Днес ще ви предложим 6 нови книги, които може да използвате за целта.

1. Nimble

Автор Баба Прасад.

Пласад е международен мениджмънт консултант. Книгата предлага да направите себе си и своята компания устойчиви в ера на постоянни промени. Трябва да развитие 5 вида интелект: аналитичен, оперативен, иновативен, комуникативен и визионерски.

2. Listen Up or Lose Out

Автор: Робърт Болтън и Дороти Гроувър Болтън

Една книга за това как да избягваме липсата на комуникация, как да подобряваме отношенията с другите и как да правим нещата по-бързо.

Според Болтън комуникацията винаги ще бъде едно от най-важните умения в бизнеса и живота. Те предлагат да бъдем активни слушатели.

3. Thinking in Bets

Автор: Ани Дюк

Тази книга ще ви научи да вземате по-интелигентни решения, когато не разполагате с всички факти. Дюк е национален шампион по покер. Изнася речи на тема стратегии за вземане на решения. Тя споделя, че рядко човек разполага с всички факти, когато трябва да предприеме действие. Убедена е, че дори най-добрите избори са подвластни на лошия късмет.

4. Big Potential

Автор: Шон Арчър

Книга, посветена на преследването на успеха, което ни носи щастие и удовлетворение.

Арчър е колумнист и има своя теория за щастието и успеха. По думите му щастието подхранва успеха. Не обратното.

5. Endure

Автор: Алекс Хътчинсън

В нея Хътчинсън ни казва, че това, което мислим за себе си, е провокирано от нашия ум, а не от тялото ни. При дадени обстоятелства е възможно да надминем своите физически дадености.

Книгата е разделена на три части – изследвания по темата, историите на хора, например полярни изследаватели, и напредничави техники – трениране на мозъка, стимулиране на мозъка с електроимпулси и др.

6. Quirky

Автор: Мелиса Шилинг

Удивителна история за иноваторите, които промениха света. В процеса на изследване на произхода на изобретателността Шилинг проучва живота и кариерата на 7 исторически и съвременни иноватори. Четивото е приятно, не е натоварено с технически терминологии. Мария Кюри, Бенджамин Франклин, Никола Тесла, Стив Джобс, Илон Мъск и др.