Списанието на Масачузетския технологичен институт (MIT) публикува списък с технологии, които смята, че ще окажат най-голямо въздействие през следващите 12 месеца, включително интелигентни градове, генетични открития и слушалки, които превеждат.

Изборът на екипа се основава на наскоро обявени проекти, продукти и изследвания.

А ето някои тези технологични новости.

Триизмерният метален мост на Joris Laarman

Новите машини правят 3D отпечатването на метални части по-лесно, бързо и евтино. Технологията е значима, защото дава възможност да се правят големи и сложни метални предмети по поръчка, което може да трансформира производството.

Изкуствени ембриони

Учените са започнали да изграждат ембриони от стволовите клетки. Без да се използват яйцеклетки или клетки от сперматозоиди, изследователите са направили само ембрионални структури от стволовите клетки, осигурявайки изцяло нов начин за създаване на живот.

Това откритие ще улесни изследователите да изучават мистериите на човешкия живот, но и събужда нови етични дебати.

Изкуствен интелект за всички

Осъществяването на инструменти за машинно обучение, достъпни чрез облачни услуги, би могло да помогне за разпространението на изкуствения интелект (AI) навсякъде.

Защо това има значение? В момента употребата на AI е доминирана от сравнително малко компании, но като услуга, базирана на облак, тя може да бъде широко достъпна, което да даде и тласък на икономиката.

Сенситивен град Sidewalk Toronto.

Лабораториите на Alphabet планират да създадат високотехнологичен район, за да преосмислят как изграждаме и управляваме градовете. Квартал в Торонто ще бъде първото място, в което успешно ще се интегрира модерния градски дизайн с най-съвременните цифрови технологии.

Защо това има значение: интелигентните градове могат да направят градските райони по-достъпни, жизнеспособни и по-екологосъобразни.

Природен газ с нулев въглерод

Новият инженерингов подход към инсталациите за природен газ ще даде възможност на една електроцентрала ефективно и евтино да улавя въглерода, освободен от изгарянето на природен газ, като по този начин се елиминират емисиите на парникови газове.

Google Pixel Buds

Pixel Buds на Google обещава превод в реално време, въпреки че текущият хардуер е ненадежден. Преводът почти в реално време вече работи за голям брой езици и е лесен за използване.

Перфектна онлайн поверителност

Учени са разработили криптографски инструмент за блокада, който позволява извършването на цифрови операции, без да се разкрива повече информация, отколкото е необходима.

Генетични предсказания

Големите генетични изследвания на базата на човешкия геном позволяват на учените да предсказват често срещани заболявания и човешки черти - шансовете за сърдечно заболяване, рак на гърдата и дори вашия коефициент на интелигентност.

ДНК-базираните прогнози биха могли да бъдат следващия голям напредък в общественото здраве, но те ще увеличат рисковете от генетична дискриминация.