В наши дни да говориш перфектно английски език е добро начало на успешна кариера. Много хора все още се чувстват неуверени, когато говорят на чужд език. Страх ги е да правят грешки, за да не се изложат. Усъвършенстването на езика не бива да е с цел впечатляване на другите. То ще ви помогне да отворите нови професионални хоризонти пред себе си.

Ако не сте достатъчно уверени в знанията си, използвайте тези начини за усъвършенстване.

1. Извлечете максимума от мобилните приложения

Ако нямате време за посещаване на курс, възползвайте се от мобилни приложения като Duolingo и Memrise.

2. Гледайте повече филми и тв програми на английски език

Ключът е напълно да се потопите в езика. Вярвате или не, много деца, които гледат Nickelodeon и Disney Channel се справят отлично с английския език.

3. Четете книги на глас и упражнявайте всяка дума

За да подобрите своята дикция, четете книги на глас и упражнявайте произношението. В същото време, когато срещнете дума, която не знаете как да изговорите, не я пропускайте, не предполагайте как звучи, потърсете я онлайн и започнете да я упражнявате.

4. Мислете на глас, когато сте сами

Дали карате кола или сте сами в стаята, опитайте се да преведете своите мисли на английски език. Изричайте думите на глас. Освен че така ще практикувате говорене, ще тествате и речниковия си запас.

15 начина да подобрите живота си През новата година не е лошо да поставите ново начало

5. Взимайте участия в онлайн куизове

Когато решите, че сте постигнали прогрес, тествайте уменията си онлайн. Ще откриете много сайтове за упражнения по граматика.

6. Запомете, че Гугъл е вашият най-добър приятел

Граматичните правила не са цялата истина, особено когато става дума за разликите между британски и американски английски език, сленг и съвременен жаргон. При възникнал въпрос допитвайте се до Гугъл.

7. Говорете с чужденци

У нас живеят много чужденци. Възползвайте се от този факт, за да практикувате английския си език. По този начин може да бъдете от полза и за тях – да научат български.