Китайският гигант в сферата на споделените пътувания Didi Chuxing води разговори за първично публично предлагане на акции (IPO).

Didi Chuxing бе оценена за последно през декември на над 50 млрд. долара, след като набра 4 млрд. долара от инвеститори, сред които и японския конгломерат SoftBank.

Компанията иска да достигне пазарна оценка от между 70 и 80 млрд. долара чрез IPO, информира Wall Street Journal, позовавайки се на неназовани източници.

Тя може да излезе на борсата още през второто тримесечие на 2018 г., според източниците на WSJ, но засега все още няма конкретна дата, тъй като разговорите са в начален етап.

От Didi обявиха днес, че разширяват дейността си в Мексико, където компанията ще се изправи директно срещу Uber. От Didi също така имат намерения да навлязат и на пазара в Тайван.

Китайският Uber достигна оценка от 56 млрд. долараКитайският стартъп за споделено пътува Didi Chuxing си осигури ново финансиране

В миналото компанията си е партнирала с международни конкуренти, за да разшири дейността си извън китайския пазар. Навлизането й в Мексико обаче е първата директна експанзия извън Китай.

Didi Chuxing купи дейността на Uber в Китай през 2016 г.

Uber планира собствено IPO, но главният изпълнителен директор Дара Косровшахи е споделял, че то вероятно няма да се осъществи преди 2019 г.