Спалнята е място за почивка и релаксация. Именно в нея човек прекарва почти 1/3 от живота си. Дизайнерите твърдят, че основното внимание в интериора на спалнята трябва да бъде върху функционалността. В днешния материал ще поговорим за това как да устроите дома си така, че да сте максимално енергични и одухотворени всеки ден.

1. Активен център



За хората спалнята винаги е място за бягство от ежедневната суета. Поради това не е изненада, че тя е активен център. Изследване показва, че 59% от хората обичат да четат в това помещение, 41% - да гледат телевизия или филм, 40% - да сърфират в интернет, 21% - да говорят по телефона, 20% - да слушат музика.

2. Възстановяване



Дом, който спомага за здравето и щастието на човека, е съвременна тенденция, тъй като се фокусира върху факта, че човекът има нужда да цени своето жизнено пространство.

За да създадете успокояваща спалня, използвайте нюанси на сивото. Изберете аромати, които влияят положително върху съня. Например лавандула. За бързото заспиване спомага изключването на всякакви устройства преди сън.

3. Текстури и материи



Визуално „спокойната“ мебел от дърво и равните линии са стил, който е популярен винаги. Той е уместен и в съвременния дом. Не е нужно да използвате декоративни корнизи и други такива елементи. Заложете на пълноразмерни огледала и уютно осветление.

4. Персонализация



Мнозина биха искали да имат дом, който е планиран така, че да отговаря на тяхната индивидуалност. Спалнята трябва да е открояващо се помещение, казва Анди Бригс, главен креативен дизайнер в Spaceslide. Експериментирайте с различни текстури и материи.

Как да преобразим балкона Температурите се покачват и може да прекарвате повече време навън.

5. Вградени мебели



Вградените мебели създават повече пространство за съхраняване на бельо и вещи. Съвременните решения предлагат неограничено поле за творчество.

6. Легло King Size



Изследване на Great British Bedtime Report през 2017 г. показа, че повечето хора предпочитат да купуват големи легла. Все повече са привържениците на King Size.

7. Ваби-саби



Става дума за древна японска традиция, която стана тенденция при интериора тази година. На мода е естествеността и несъвършенството. Най-простият начин да постигнете ваби-саби е като си купите „несъвършено“ легло, което ще придаде на спалнята непринуден вид.

8. Достъпен разкош



Табла за чай, по-функционални мебели, необичайно съчетание на линии, кожени вътрешни елементи и т.н. Съвременният пазар предлага „разкош“ на достъпна цена. На мода са сензорните управления, вградените системи за осветление и др.