Марк Кюбан, Барбара Коркоран и другите милионери и милиардери, които сами натрупаха богатството си, не са станали толкова успешни от нищото.

Тайната на техните постижения се крие - ни повече, ни по-малко, в същината на решенията, вземани през годините.

Опитът им може да бъде полезен и на вас. Въпреки че няма никаква гаранция, че техните съвети ще ви направят богат, никога не е излишно да чуем няколко инвестиционни препоръки от успели личности, пише CNBC.

Уорън Бъфет: Инвестирайте в компании, които познавате

Ако инвестирате парите си на капиталовите пазари, „никога не инвестирайте в бизнес, който не разбирате”, казва милиардерът и легенда на финансовия свят Уорън Бъфет.

Придържайте се към компании, които са ви познати, тъй като - в края на краищата, „рискът идва от това да не знаете какво правите”, добавя знаменитият инвеститор.

Барбара Коркоран: Инвестирайте в гардероба си

Когато кралицата на недвижимите имоти прави своята първа сделка за отдаване под наем на апартамент през 1973 г., получава комисионна от 360 долара. Коркоран набързо похарчила сумата, купувайки си ново палто.

„Това беше най-умното нещо, което съм правила с пари, тъй като, облечена в него, се чувствах могъща”, казва тя.

Според проучвания, когато служителите се обличат добре, имат по-голям шанс за добро кариерно развитие. Навярно това иска да каже и Коркоран.

Дейвид Бах: Инвестирайте в дом

Милионерът и финансов експерт Дейвид Бах смята, че покупката на жилище е нещо, което може да ви помогне в преследването на успеха.

Нещо повече – „ако милениалите не купят жилище, шнасовете им да натрупат някакво състояние в тази страна (САЩ) са почти никакви”, казва той.

5-те съвета, които милионерите дават на децата си За да не станат един ден бедни.

„Средностатистическият собственик на жилище е 38 пъти по-заможен от хората, живеещи под наем”, добавя той.

Ричард Брансън: Инвестирайте във взаимоотношения

„Ключът към успеха в бизнеса е свързан изцяло с хората, хората, хората”, казва британският милиардер чрез своя блог.

„Не трябва да забравяте, че ако се грижите за вашите хора и вашите клиенти, ще бъдете възнаграден”, посочва той.

„Най-важното качество, което трябваше да науча, за да бъда успешен, бе свързано с хората”, разкрива 67-годишният предприемач.

За да развие човек добро разбиране относно хората, трябва да умее да обръща внимание и да бъде добър слушател.

Марк Кюбан: Инвестирайте в себе си, като погасите дълговете си

Най-добрата инвестиция, която всеки може да направи, е да покрие задълженията по кредитната си карта, казва милиардерът Марк Кюбан.

„Платете каквито дългове имате”, казва той.

Парите, спестени от това да нямате лихви върху неплатени дългове, са най-добрият доход от всички възможни инвестиции.

„Каквато и лихва да имате – може да става дума за студентски заем с 7% лихва, например, ако платите заема, то веднага правите доход в размер на 7%. Това е моментална възвръщаемост, която е доста по-безопасна, отколкото инвестицията в акции или вложението в недвижим имот, или нещо друго”, добавя ексцентричният милиардер.