Призрачен град в Калифорния може да бъде ваш за по-малко от 1 млн. долара, съобщава Independent.

Създаден през 19 век, Серро Гордо се продава с над 300 акра земя, минерални извори и 22 сгради, включително хотел, параклис и музей.

Днес оценен на 925 хил. долара, историческият град е първият минен лагер на юг от Сиера Невада и служи като "сребърна жилка" за Лос Анджелис, като отчасти е отговорен за растежа и икономическото му развитие.

A post shared by Evan (@muchmore.xyz) on

След като се намира в частни ръце в продължение на десетилетия, семейството, което днес го притежава, смята, че е дошъл подходящият момент да го продаде.

Повечето сгради са възстановени, а останалата част са защитени от разпадане, пише в специално разработения уебсайт за продажбата, наречен ghosttownforsale.com.

Макар да няма условия, свързани с покупката на града, агентът по недвижими имоти Джейк Расмун казва, че се надява част от историята на града да бъде запазена и показвана на обществеността.

Според уебсайта на града, мексикански миньори, които търсят сребро в района, го наричат Серро Гордо, което означава Дебел хълм. През 1865 г. в района миньорската дейност започва да се развива, което привлича хиляди към населеното място.

През 1869 г. местната мина вече е най-големият производител на сребро и олово в Калифорния. Тя е изоставена през 1880 г. след пожар и падащата цена на среброто.

Най-невероятните изоставени места в ЕвропаВ Европа има много скрити от туристите изгубени съкровища, които разказват миналото и настоящето на континент

Доклад за възстановяването на обекта твърди, че през 60-те и 70-те години на ХХ век в Серро Гордо е имало по едно убийство седмично. В същия доклад предишният собственик на имота казва, че единственият звук е воят на вятъра, който минава през дупките от куршуми, пробили всяка сграда в града.

Ако офертата ви е заинтригувала, можете да се свържате с Bishop Real Estate в Калифорния.