Щатските компании са отговорни за 1 на всеки 10 работни места в Ирландия, пише CNBC.

Втората най-скъпа публична компания в САЩ - Amazon, обяви, че ще увеличи броя на служителите си в страната с над 1000 души през следващите две години.

При положение че това се случи, Amazon ще разполага с над 3500 души работна ръка в страната, която през последните години е притегателна сила за големите технологични компании.

Обявените свободни позиции са най-голямото назначение, обявено от която и да е компания в Ирландия през настоящата година.

Според правителствената инвестиционна агенция, за първите шест месеца на 2018 г. чуждестранните компании ще назначат общо 11 300 нови служители.

Ирландия привлича международните компании с ниския си корпоративен данък от едва 12.5%. Към списъка с големи работодатели, освен Amazon, можем да добавим и други известни гиганти, като Apple, Google и Facebook.

От Amazon също така добавят, че ще увеличат и служителите си във Великобритания с нови 2500 души, до 28 000.

Amazon дължи съществуването си на един измамник?Джеф Безос основава Amazon, след като напуска старата си работа заради Бърнард Мадоф

„Решението на Amazon да назначи нови 1000 служители в страната ни съвпада с нашата мисия да направим Ирландия иновативна и дигитална икономика, която е лидер на технологичния сектор“, обяви в свое изказване министър-председателят Лео Варадкар.