Бира със съдържание на марихуана е напитка, която може скоро да се появи по магазините в Канада.

Местната Molson Coors Brewing Company в момента води преговори с редица компании, произвеждащи канабис в страната.

Скоро марихуаната за развлекателни цели ще бъде законна в Канада, а по информация на Bloomberg, от Molson искат да инвестират в напитки с канабис, което би се отразило добре на понижаващите се продажби на пенливата течност.

Главният изпълнителен директор на компанията Марк Хънтън представи наскоро пред инвестори своя презентация относно възможностите и рисковете за бизнеса от лекализирането на марихуаната в страната.

Още през февруари в годишния си доклад от Molson споделиха притесненията си, че повишеното търсене на марихуана в Канада може да се отрази негативно на продажбите на бира.

Въпреки че част от хората все още не са ентусиазирани от идеята за канабис в бирата си, наскоро бившият главен маркетинг директор в AB InBev Крис Бърггрейв заяви, че компаниите, които не го направят, могат да изостанат значително от конкуренцията.

Molson Coors, разбира се, не е първата бирена компания, която се опитва да увеличи продажбите и печалбите си от легалната марихуана в Канада.

Търсенето на марихуана надхвърля това на сладолед в САЩОбщото търсене на марихуана в САЩ, в това число и на черния пазар, възлиза на между 45 и 50 млрд. долара, според публикация в Marijuana Business Daily, цитирана от Forbes

Миналата година от Constellation Brands Inc., която притежава в своето портфолио Corona, Pacifico и Ballast Point, обявиха, че са закупили 10% дял в най-големия производител на марихуана в страната.

Според Лекс Корвин, който е основател на базираната в Лос Анджелис компания за канабис Stone Road Farms, “в бъдеще ни очакват още подобни сделки“.

„По същият начин, по който алкохолният бизнес в САЩ е контролиран от три големи компании, така и много скоро бизнесът с канабис ще бъде концентриран от няколко големи корпорации, казва той пред HuffPost.

“Да, разбира се, че ще продължат да съществуват и малки нишови компании, но в следващите три години ни очакват много сливания и придобивания в сектора“, допълва Корвин.