Не много отдавна Килиан Мбапе бе момче, което живее в бедното парижко предградие Бонди. След тренировки той се връщаше обратно в своята стая, по чиито стени имаше залепени постери на неговия идол Кристиано Роналдо.

Днес 19-годишният Мбапе е една от звездите на френския национален отбор, който в неделя ще спори за световната титла срещу Хърватия. В шестте си мача до момента той е отбелязал 3 попадения.

Наскоро официално Мбапе премина от Монако в Пари Сен Жермен за сумата от 217 млн. долара, след като предходната година игра като преотстъпен в тима (189 млн. евро). Това е втората най-голяма трансгерна сума, плащана до момента - след Неймар (222 млн. евро).

Преди година тази сума изглеждаше доста стряскащо, но от днешна гледна точка това си е страхотна сделка, пише Guardian.

В мача на Франция срещу Аржентина Мбапе отбеляза две попадения, което се случва за първи път на тийнейджър от 1958 г. насам, когато същото стори не кой да е, а Пеле, наричан още Кралят на футбола.

Франция печели с 4:3, с което изхвърли от надпреварата тима на Лионел Меси. В клубния си тим Мбапе също се представя на ниво, след като за миналата година в 28 срещи за първенството отбеляза 13 гола и добави 7 асистенции.

Бонди e описван от New York Times като място, населено предимно от хора от работническото общество, предимно цветнокожи, като днес то е синоним на бунтове и социални конфликти и смятано за развъдник на терористи и криминално проявени.

От покрайнините във френския тим са още Пол Погба, Блез Матюиди и други шестима играчи. Измъкването оттам обаче не е лесно, но всичко се постига с усърдна работа.

„Той бе най-добрият, който съм тренирал. Сигурно ще е и най-добрият, който някога ще тренирам“, споделя Антонио Рикарди, един от първите му треньори в Бонди. "Мбапе изпъкваше, още когато беше на 6-годишна възраст. Той слушаше съветите ми - нещо, което е много ценно за спортист, желаещ да стане звезда и асимилираше много бързо това, което му казвах", споделя Рикарди пред ESPN.

Скаутските звена на големите клубове също виждат таланта му. Той отива в Челси по тяхна специална покана на 12 г., а две години по-късно тренира и с Реал Мадрид, но решава да подпише с Монако на 16-годишна възраст.

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe29) on

Там той отбелязва гол още в първата си година, с което подобрява рекорда на Тиери Анри.

Самият Мбапе отдава успеха си на усилените тренировки и отдадеността си. „Във футбола всичко е възможно чрез много тренировки“, казва той пред beIN Sports. “Винаги съм вярвал в себе си, че съм способен да постигна големи успехи“. Само желанието за успехи не е достатъчни, трябва и много работа, допълва той.

По време на Световното първенство Мбапе печели по 22 300 долара (около 20 000 евро) на ден. Той обаче ще дари всичките пари от първенството за благотворителни каузи, което показва и голямото му сърце. Пък и все пак той вече печели по 1.7 млн. долара на месец от ПСЖ.

Въпреки отличните си доходи, той не пилее парите си, като дори не притежава и кола.

„Футболист не се римува с Ferrari. Нямам кола, но това не е и голям проблем“, споделя той.