Платформата за търговия Ronbinhood, чийто съосновател е българинът Владимир Тенев, добави две нови виртуални валути към продукта си.

Така инвеститорите вече могат да търгуват с лайткойн и биткойн кеш, като и с първоначално наличните етериум и биткойн, предава TechCrunch.

Благодарение на услугата Robinhood Crypto, потребителите в САЩ разполагат с изключително лесен начин за навлизане на криптопазара. Значи ли обаче това, че компанията се превръща в конкурент на онлайн борсите за виртуални валути?

Отговорът е „не”, тъй като Robinhood по същество не представлява борса за криптовалути, а функционира като брокер, работещ с борсите.

Освен това услугата не позволява да се прехвърлят или получават виртуални валути от един в друг портфейл.

Вместо това потребителите трябва да вкарат фиатни пари в системата, които да обърнат в желаната криптовалута.

Дори и с това ограничение, Robinhood си остава един от най-лесните начини за навлизане на криптопазара.

Robinhood на Владимир Тенев готви революция на криптопазараАмериканската компания Robinhood, чийто съосновател е българинът Владимир Тенев, ще предлага на инвеститорите възможност да купуват и продават биткойн и етериум без начисляване на такси

Засега Robinhood Crypto е достъпен само в 17 щата в САЩ, докато основната услуга на компанията за търговия на конвенционалните капиталови пазари е активна за цялата страна.

Докато факта, че платформата не начислява комисионни при трансакции я прави особено популярна, когато става дума за търговия с акции, ETF или опции, то това твърдение не е особено коректно, когато говорим за криптовалути.

Въпреки че компанията не начислява такса при сделките, самата същност на виртуалните валути изтрива ефекта от това, тъй като при покупка на един биткойн и последващата му продажба веднага се появява малка разлика между двете цени поради пословичната волатилност на този пазар.

Така или иначе, Robinhood набира сериозна популярност, която превърна двамата съоснователи Владимир Тенев и Байджу Бат в милиардери. Оценката на компанията възлиза на около 6 млрд. долара.

11 нови милиардери през тази година, един от тях е българинИма един елитен клуб, пълен с предприемачи и инвеститори от най-различни страни и индустрии - този на милиардерите