LinkedIn - социалната мрежа, която посещавате, когато мразите работното си място, вече позволява изпращането на гласови съобщения до вашите бизнес контакти.

Странното нововъведение вече е достъпно на мобилната версия на сайта за професионална реализация, като гласовите съобщения могат да се прослушват и от персонален компютър.

Потребителите могат да запишат гласови съобшения с продължителност до 1 минута – достатъчно време да издекламирате автобиогафията си или да демонстрирате уменията си по бийтбокс, пише CNN.

Също така можете да дадете представа на бъдещия ви работодател как звучи гласа ви.

Платформата LinkedIn, която е собственост на Microsoft, предлага още практични идеи. Например, можете да използвате гласовата услуга, когато ходите или вършите няколко неща едновременно.

Като цяло LinkedIn не попада сред най-харесваните социални мрежи в интернет, като често потребителите си правят шеги с функциите и дизайна на сайта.

Въпреки това, платформата има 562 млн. абоната и е особено популярна сред специалистите човешки ресурси и други бизнес професионалисти.

Освен това около LinkedIn няма никакви скандали, като например драмите с Facebook около изборите за президент в САЩ. През 2012 г. все пак има случайно масивно изтичане на данни, като се твърди, че виновниците са руски хакери.

Интересно е да се отбележи, че нововъведението на LinkedIn идва във времена, в които все по-малко потребители използват опциите за гласови съобщения – нещо, което, според Microsoft, е все още актуално и иновативно.