Бил Гейтс определено е голямо вдъхновение за много хора. Но когато става въпрос за хората, които са му помогнали да стигне до днешното си положение, Гейтс не се колебае и споделя, че това са неговите учители.

„Когато бяха ученик, бях щастлив да попадна на страхотни учители, които ме вдъхновяваха. Тук мога да посоча библиотекаря ни от четвърти кас, както и учителя ми по химия, който ме предизвика и аз наистина трябваше да дам най-доброто от себе си. Те определено са ми помогнали много за това, което съм днес", пише съоснователят на Microsoft в своя блог.

Само преди дни Гейтс се срещна с избраната за най-добър учител на САЩ за 2018 г. и по-късно сподели как нейната работа оказва положително въздействие на учениците ѝ.

Манди Манинг преподава английски и математика на децата на бежанци и имигранти и през април получи титлата за най-добър учител за щата Вашингтон.

Те идват от държави като Сирия, Гватемала, Афганистан, Мианмар, Судан, Мексико, Танзания и др. Прекарали са последните месеци в бежански лагери и Манди е първият им учител, с когото се запознават в САЩ. За нея не е необичайно от клас от 12 ученици да има деца, говорещи 8 различни езика, пише още милиадерът.

Тя споделя пред Гейтс, че много от нейните ученици идват от места, където властва изключителна бедност или са в период на война. Те пристигат в САЩ, без да знаят езика, но все пак са доволни, защото са живи.

„Те са се срещнали с война, бедност, загуба на член от семейството или др. проблеми. Има дни, в които децата се борят с културните различния или са в състояние на стрес,“ пише още той.

Ето защо част от нейните задачи са да им покаже, че училището е важно и може да донесе доста добри резултати в бъдеще.

Какво би направил Бил Гейтс, ако живееше с 2 долара на денВижте каква е рецептата за справяне с бедността, дадена от най-богатия човек на планетата


Манинг е учителка от 19 г. и споделя, че трябва да покаже ценностите на образованието и колко то е важно, не само за учениците, но и за обществото като цяло.

„Ако те посрещнат с отворени обятия и знаеш, че си желан, това определено ще е от голяма полза за децата и е от съществено значение за това как те ще продължат в живота“, споделя тя.

Учителката разказва пред Гейтс за момиче от Судан, което прекарало месеци в бежански лагер, преди да дойде в САЩ през 2012 г. Тя имала завършен едва четвърти клас и знаела основни понятия по английски език. След усилена работа и доста помощ от страна на учителите, днес момичето учи в университет и е на път да стане учителка.

В последните месеци Манинг посещава различни училища в страната, за да предаде опита си от преподаването на децата на бежанците.

В своя блог Гейтс описва Манинг като забележителна жена и казва, че тя му напомня за важната роля на талантливите учители.

Слушайки Манди, си припомних, че основната роля на учителите в Америка е да помогнат на всяко дете да успее, завършва Гейтс.

A post shared by Bill Gates (@thisisbillgates) on