Когато говорим за позиция на сън, всички имаме различни предпочитания.

Докато някои могат да спят само настрани, други го правят по корем. Ако последното се отнася и за теб, значи задължително трябва да продължиш да четеш.

Докато за позицията на сън по корем се смята, че помага при борбата с хъркането, според щатската Mayo Clinic, това може да ви причини сериозна болка в гърба.

Спането по този начин изправя гръбначния ви стълб, което пък поставя задните ви мускули на допълнителен натиск, посочва The Sun.

Това е неудобно положение и за врата ви. Според специалиста по гръбначния стълб Пол Гроус, затова често води до болка в шията или гърба между раменете ви.

Всъщност, експертите смятат, че лежането по гръб е една от най-лошите възможни позиции, когато става въпрос за грижата за гръбнака.

За да дишате комфортно, трябва да лежите с главата и шията, напълно завъртени на една страна, съветват още те.

Но какъв е вариантът за онези от нас, на които им е трудно да заспиват в други пози?

Ако държите да спите по корем, опитайте да поставите възглавница под таза. Това помага да се отнеме известен натиск от гръбнака.

Меню за възглавници? Луксът на Малдивите е на друго нивоНа островните курорти всеки детайл е от значение

"Ако не можете да спите по друг начин, намалете напрежението в гърба си, като поставите възглавница под таза и долната част на корема", съветват още от Mayo Clinic.

"Ако причинява напрежение, опитайте да спите без възглавница под главата си," казват експертите.