Няма да ви лъжем. Радваме се, че сме в Европа Причините? Десетките скрити плажове, криволичещите улички или известните забележителности, континентът наистина има по много от всичко, което си заслужава да се види, когато става въпрос за пътуване. Но когато планирате перфектния маршрут, има още какво да обмислите, освен къде да намерите най-добрата храна (въпреки че и това е много важно!).

За да си гарантирате една релаксираща почивка, добре е да търсите места, които да ви гарантират спокойствие. Затова съобразете при избора на дестинация и фактори като качеството на живот, пренаселеността на градовете и летищата и колко щастливи са хората.

Уелнес базираната компания SpaSeekers публикува доклад, анализиращ най-релаксиращите страни в Европа - така че можете да изберете разумно следващия път, когато искате да избягате на спокойно място. Като се има предвид колко населен е градът (хора на километър), колко щастливи са местните жители, достъпът до обществения транспорт, близостта до крайбрежието и натовареност на местното летище, докладът класира десетте най- релаксиращи градове на Стария континент.

Изберете си и стягайте багажа!

10. Валета, Малта

9. Атина, Гърция

8. Стокхолм, Швеция

7. Рига, Латвия

6. Вилнюс, Литва

5. Загреб, Хърватия

4. Хелзинки, Финландия

3. Талин, Естония

2. Люксембург, Люксембург

1. Копенхаген, Дания