Тео Бренър-Роуч има над 10 години опит в сферата на фитнеса. Имал е своите върхове и спадове.

Претърпявах неуспех, правех крачки назад, за да започна всичко отначало – отново и отново. Поддавах се на всички митове и вярвах в глупости. Ядох въглехидрати след 6 часа вечерта, отказвах се съвсем от тях, за да мога по-късно да ям всичко, спомня си Бренър-Роуч.

Опитвах да сваля килограми, да кача повече мускулна маса, исках да стане бързо, тренирах по 6 пъти седмично, два пъти дневно, ядах малки порции храна по 6 пъти на ден, а резултатите само ме караха да се чувствам по-зле. Нямаше прогрес, допълва той.

Пробвайки всички видове тренировки и диети, натрупах много опит, разбрах кое работи и кое не, доволен е Бренър-Роуч. Той съжалява за изгубеното време, но то е било необходимо, за да открие истината.

За мен има пет правила, които са най-важни и трябва да се следват, когато искам да променя тялото си.

Правило 1: Пресите – те са отлично средство, но не решават проблема

Погрешно или не, много възприемат плочките на корема като въплъщение на фитнеса - най-висша цел, към която трябва да се стремим. Като че ли плочките дават свръхестествени способностти.

В противовес на популярното убеждение, ще кажа, че плочките на корема не решават всички ви проблеми.

Правило 2: Постоянството е преди всичко

Основата на моята философия е такава: ако не сте постоянни, няма смисъл да започвате. Преди всичко фитнесът се свежда до това, че можете да поддържате тренировъчен режим дългосрочно, без да рискувате своето психическо и физическо здраве.

Това означава, че се отказвате от строги диети, изключване на хранителни групи, течни диети, тренировки 7 пъти седмично и други ненужни промени в стила си на живот. Всички те са вредни за здравето.

Това означава да определите реалистично какво можете да спазвате като режим. Все пак може да имате семейство, едно или няколко деца и т.н. Трябва да се съобразите и с тях.

Правило 3: Пътешествение и цел

Лесно е да се съсредоточите върху основната цел, да затворите очи и да си представите как да я реализирате. Когато бързате, отчаяно стремейки се към целта, вие не цените прогреса, който постигате, красотата на всяка стъпка към новото си тяло.

Това е сериозен проблем по две причини.

1. Достигайки целта, вие все още оставате себе си. Ако имате добра работа и скъпо жилище, малко време и никакъв социален живот, знаете ли какво? Дори да имате идеалното тяло, всичко това няма да се промени.

2. Когато достигнете целта си, ще разберете, че не ви е достатъчна. Много вероятно е да поискате да изгорите още мазнини, да натрупате още мускули, да коригирате дисбаланс и т.н.

Моята философия се състои в концентриране върху възприемането на тялото такова, каквото е, и промяна на мисленето. Наслаждавайте се на всяка стъпка по пътя към крайната цел.

Топ 7 пробиотични храниТе ще ви поддържат здрави през идните месеци


Правило 4: Прогресът – това са кралят, кралицата и богът

Фокусирам се върху два главни принципа: постепенно натоварване и последователност.

Това означаld не само постоянно добавяне на тегло на щангата, но и също така редовни занимания.

Правило 5: Вашето „идеално“ тяло е това, от което сте доволни

Да говорим честно. Вашето идеално тяло – това, което си го представяте, е недостижимо. И е недостижимо по една проста причина – не е ваше. Сега, преди да ми се ядосате, казва Бренън-Роуч, позволете да обясня.

Причината, поради която този идеал е недостижим, е, че няма двама еднакви човека. Колкото и да се стремите – няма да може да изглеждате като някого другиго. Можете да приличате само на себе си.

Всички реагираме по различен начин на тренировките, с различни гени сме и т.н.

Но означава ли това, че не можете да имате стегнато и красиво тяло? Не. Просто не се сравнявайте с другите. Съсредоточете се върху създаването на най-доброто тяло за себе си.