Здравословният и непрекъснат сън е важно условие, за да бъдем енергични в течение на деня. Ако не се наспим, ставаме невнимателни и раздразнителни.

За нещастие, съществуват прекалено много вътрешни и външни фактори, които са способни да влошат качеството на съня ни. Този проблем може да бъде решен чрез високите технологии и хитрите аксесоари. Представяме ви:

1. Easy Air Brain Wave Sleeping Eye Mask



Това устройство е продукт на Xiaomi. То пуска музика, която може да помогне на човека да се отпусне и да заспи. В маската са разположени няколко датчика, които фиксират работата на мозъчните вълни и с помощта на изкуствен интелект генерират най-подходящата музика.

Щом потребителят заспи, устройството понижава нивото на звука.

2. Sleep Phones Wireless Breeze



Всичко гениално е много просто. Комфортно устройство за сън, в което са скрити безжични колонки. Формата на слушалките е изобретена от инженери – те не могат да провокират травми. Аксесоарът е напълно безопасен.

Свързва се със смартфон чрез Bluetooth и с помощта на специално приложение може да транслира шум на море, звук на дъжд или гора. Все приятни шумове, които предразполагат към сън.

3. Тракери на съня



В последните няколко години фитнес-гривните придобиха огромна популярност. Заедно с тях интерес представляват гривните за проследяване на състоянието на организма по време на сън. Често едно устройство съвместява много функции.

10 неща, които не трябва да правите преди да си легнетеЗа да имате здрав и пълноценен сън


4. "Нежните" будилници Medisana



Бързото скачане от леглото сутрин не е полезно за организма. Трябва да се събуждаме постепенно и нежно. За целта можете да използвате будилниците Medisana.

5. Withings Aura



Това устройство може да научи човек как да спи правилно. То проследява циклите на активност. Може да коригира режима ви. За събуждане използва бял шум и мека светодиодна светлина.