Наречете го лудост, но много хора предпочитат спокойна почивка, която не включва спорове за чадъри и размазване на слънцезащитни продукти.

Разбира се, плажът винаги е страхотна идея, но студеният климат също си има своите предимства. А ние ги виждаме в топлата и уютна хотелска стая.

А има ли нещо по-уютно от камината? Представете си отблясъците от огъня върху страниците на книгата ви, докато си почивате след мразовитата разходка навън.

Следващите девет хотела ви предлагат невероятно красиви стаи с камини. Изберете си:

Hotel Adlon Kempinski, Берлин, Германия

Разположен в центъра на Берлин, този голям луксозен хотел олицетворява както лукса, така и уюта. Ако резервирате Кралския апартамент, който е подходящ както за кралица Елизабет II, така и за Майкъл Джексън, ще получите камина, обслужване от иконом, трансфер он летището и още много други.

Ashford Castle: окръг Майо, Ирландия

Не можем да споменем стая с камина и да не си представим замък. Замъкът с 800-годишна история предлага легла с колони и оригинални камини, датиращи от 13 и 17 век.

Великолепните полилеи, кадифените мебели, фантастичните драперии и големите букети от свежи цветя правят това място идеалното, на което да останете цял ден по халат, да си поръчате рум сервиз и да седнете пред огъня.

Post Ranch Inn: Биг Сър, Калифорния, САЩ

Седем от най-удивителните президентски апартаменти в хотелиОт Париж до Токио, Мумбай и Лондон - всичко е лукс, екстравагантност и със специално отношение към госта


Inkaterra Hacienda Urubamba: Свещената долина, Перу

Balmoral: Единбург, Шотландия