Ако като деца сте се забавлявали, преструвайки се на Робинзон Крузо, тогава това отдалечено островно убежище може да предизвика интереса ви.

Bird Island се намира на атол в Белиз и предлага колоритна къща, в която могат да се настанят шестима души.

Този странен имот понастоящем е на разположение за наемане чрез Airbnb, като цената му е около 82 долара на човек на вечер.

Освен сградата и няколко дървета, на острова няма нищо друго. Вижте как изглежда във видеото:

За да стигнете до него, ще трябва да летите до Белиз сити, от където да стигнете с кола или самолет до село Плаценция. От там Bird Island е на кратко разстояние с лодка.

Веднъж стигнали на малкото парче земя, трябва да сте сигурни, че сте запасени с храна, тъй като островът не предлага нищо друго за хапване, освен прясна риба.

Това са най-слабо посещаваните страни в светаВ колко от тях сте били?

Въпреки това в описанието на Airbnb се отбелязва, че има "много добре снабдена кухня" с безброй подправки, брашно, ориз, масла и други, които наемателите могат да използват.

Island Life

Публикация, споделена от Bird Island Belize (@birdislandbelize) на

Сред другите удобства са хладилник, малък фризер, телефон за набиране на местни номера и "много добър" WiFi.

На разположение на посетителите има каяци, с които може да се кръстосват водите из атола, който заобикаля острова.

Собственикът на острова препоръчва престой от четири до пет дни. Къщата разполага с три спални, а гостите й потъват в пълна изолация, докато не стане време да се връщат у дома.

Електричеството на острова се осигурява от слънчеви панели и ветрогенератор.

Ако това, което прочетохте, ви допада, побързайте. Bird Island се оказва много популярен сред летовниците и вече е резервиран за по-голямата част от 2019 г.