Тейлър Суифт има само 13 туита през настоящата година, но това не ѝ попречи да бъде коронясана като най-влиятелната личност в Twitter за 2018 г.

Класацията е осъществена от компанията за анализ на социалните медии Brandwatch.

Суифт заема челното място в подреждането при жените, а Лиам Пейни печели при мъжете. Победителите имат съответно 98 и 97 точки от максималните 100.

Тейлър Суифт си иска парите обратноИзпълнителката прибягна до нов модел на продажба на билети за турнето си, за да неутрализира черноборсаджиите


Резултатите се определят от няколко критерия, сред които влиятелността на акунта през годината, броят на лайковете, коментарите и споделянията, както и от броя на влиятелните други хора, с които съответният човек е ангажиран.

Кейти Пери, Ким Кардашиан и Деми Ловато също са в челото на класацията с резултат от 96 точки.

Селена Гомес вече не е най-популярната личност в InstagramПрез септември Гомес обяви, че ще си вземе почивка от социалните медии и това й коства титлата


Президентът Доналд Тръмп също получава 96 от възможните 100 точки, докато Селена Гомес, Шакира, Дженифър Лопес, Джъстин Бийбър, Барак Обама и Кристиано Роналдо са с по 95 точки.

С най-много последователи в Twitter са Кейти Пери и Джъстин Бийбър, респективно 107 и 105 млн. души, докато Барак Обама е със 103 млн.