Хонконг може да се похвали с доста милионери и милиардери. Градът в момента има най-висока концентрация на богаташи в света, изпреварвайки Ню Йорк, Токио и Париж.

По последни данни, един на всеки 7 жители там е милионер, а общо 93-а от милиардерите по света считат Хонконг за свой дом.

Богатите хора не просто шофират луксозни коли, те също така се хранят в скъпи ресторанти и разполагат и с други луксозни играчки. А да не забравяме също, че именно там се прахосват и над 15 млрд. долара годишно на конни залагания.

Нека видим как живеят едни от най-богатите хора в света от Business Insider.

Днес Хонконг е главен пристанищен град, производствен и финансов център.

Смята се, че един на всеки 7 души, живеещи в Хонконг, е милионер, а поне 10 000 души разполагат със състояние за поне 30 млн. долара, което ги определя като ултрабогаташи.

От общо 93-а милиардери, можем да споменем Ли Ка Шон, който с богатството си от 29.3 млрд. долара е смятан за най-богат в Хонконг, както и основателят на Alibaba Джак Ма, чието състояние от 36.7 млрд. долара пък го поставя на челно място сред богаташите в Китай. Смята се, че Ма притежава имение за 191 млн. долара в най-скъпия квартал на Хонконг.

Според имотните агенции, в Хонконг се предлагат едни от най-скъпите имоти в света. Градът държи челно място сред най-недостъпните имоти в света за осма поредна година.

Средната цена на имотите там е 1.28 млн. долара. За 500 000 долара, например, може да се купи малко жилище, наречено още „нано апартамент“.

Най-богатите обаче живеят в квартал, носещ името The Peak, намиращ се на най-високата точка в Хонконг.

Именно това е и едно от любимите места на всички туристи, посещаващи града.

Охрана, страхотна гледка и луксозни имоти – така накратко можем да опишем The Peak. До 1947 г. там са живели единствено британци и европейци. В последните години голяма част от сделките на имотния пазар в района са дело на азиатски богаташи, като част от тях са на нива от 150 до над 200 млн. долара.

Рекордът в момента се държи от имение, обявено за 446 млн. долара.

Други от богатите жители на Хонконг могат да бъдат намерени в квартала Deep Water Bay, определян от сп. Forbes за най-богатия в света. „Зеленият оазис“, както е наричан той от Savills, предлага невероятна гледка към морето.

Живущите там 19 милиардери разполагат със съвкупно състояние от 123 млрд. долара, според сп. Forbes.

В момента Christie's International Real Estate предлага 4 имения в района, като едно от тях е за 230.3 млн. долара.

Но богатите не просто обитават луксозните си апартаменти или имения. Те могат да се видят из магазините и моловете, тъй като Хонконг е смятан за една от най-луксозните шопинг дестинации в света.

Във финансовия център на Хонконг могат да се открият редица ресторанти със звезди от Michelin, както и магазини на Tiffany, Louis Vuitton и др. Canton Road пък е смятан от мнозина за еквивалент на 5-то Авеню в Ню Йорк.

Известните модни марки, като Gucci, Marc Jacobs, Chanel и Dior, също имат присъствие тук.

Данни на Bank Julius Baer класират Хонконг на второ място сред дестинациите с най-скъпи луксозни стоки и бижута в света, изпреварен единствено от Шанхай.

Много от бизнесмените избират да хапнат в Fook Lam Moon, известен като кафетерията на богатите.

Колите, като Porsche, Lamborghini или Ferrari, са често срещани в Хонконг.

Защото не можеш да отидеш на шопинг или на бар в обикновена кола, нали?

Екзотика, частни самолети и яхти: богатите хлапета на ХонконгВижте какви снимки споделят в InstagramКъде обаче богатите се забавляват? Какво ще кажете за лобито на хотел InterContinental Hotel или пък в бар Ozone, намиращ се в хотел Ritz Carlton и смятан за най-високия там?

Обикновен коктейл там ще ви струва 25 долара, а 21-годишно уиски ще ви коства около 58 долара. Бутилка от едно от най-изисканите марки шампанско в света Dom Pérignon Rosé е „само“ 850 долара.

8 места, които си струва да посетите в Хонконг Искате ли да покорите Драконовата планина?