„Нова година, ново аз“, нали така? Вероятно вече сте съставили своя списък от желания за 2019 г. Или пък сте дали шанс на няколко останали в миналогодишния списък?

Хубаво е, че сте описали на хартия своите цели. Не е изключено там пак да пише – да тренирам редовно, да намаля разходите за дреболии и т.н.

Предлагаме ви, докато още е януари, да допълните списъка си с няколко неща, които ще ви донесат вътрешен мир и удовлетворение. Най-важното е да не се напрягате, тъй като така излишно внасяте стрес в ежедневието си. Допълнението идва само с целта да бъдете по-позитивни и по-щастливи през 2019 г.

1. Отделяйте време за себе си
Чували сте този съвет и преди. Посвещавайки обаче време само на себе си, например рано сутрин или пък преди сън, вие си помагате. Ставате по-осъзнати, наясно сте какво искате от деня. Медитацията е добър начин да стартирате. Научно доказано е, че тя понижава стреса и контролира тревожността.

2. Четете колкото може повече
Превърнете времето за себе си в минути за четене. Или пък час за четене.

3. Оставете негативизма на социалните мрежи в социалните мрежи
Много от суматохата в живота ни идва от независими от нас източници. А най-много от последните има в социалните мрежи. Там всеки има мнение, вълнение, проблем и т.н. Дайте си почивка от чуждите проблеми. Научете се да се разграничавате емоционално от това, което се излива в интернет.

4. Отделете повече време за срещи с приятели офлайн
Спрете да се заричате, че някога ще се видите, а дотогава е по-добре да си кажете две-три приказки със съобщения в месинджъра. Срещнете се на живо. Истинското приятелство стимулира нивото на ендорфините. Ще се почувствате щастливи и отново свързани с живота.

5. Винаги оставяйте място за добрата енергия
Почистете шкаф или пък подредете из основи гардероба си. Всеки елемент трябва да има своето логично разположение. Докато подреждате, запитайте се – имам ли нужда от това? Ако отговорът е не, изхвърлете го.

Шест финансови термина, които може да ви потрябват през 2019 г.Инвеститорите се притесняват, че следващата рецесия


6. Насладете се на спечелените с труд пари
Да, разбира се, че трябва да следвате съставения от вас месечен бюджет. Не забравяйте обаче и да се възнаградите за добрите постижения. Планирайте в същия този бюджет начин да се насладите от припечеленото.

7. Пътувайте, пътувайте, пътувайте
В наши дни пътуването е по-лесно от когато и да било преди. Оглеждайте се за привлекателни оферти и не забравяйте, че никога не е късно да направите едно соло пътешествие. Ще ви научи на много.