Трябва да платите цената, ако искате да бъдете шеф.

Цената е дисциплина. Нито един лидер не е постигнал успех без определено ниво на дисциплина. Именно дисциплинираният човек притежава волята и е способен да се откаже от краткосрочното удоволствие, за да постигне дългосрочна цел.

Разбира се, привикването към дисциплината изисква някои ежедневни навици. Само дисциплинираните хора с навици могат да преобърнат начина си на живот!

Даниел Али е милионер. Сам е заработил парите си. Той има желанието да сподели успеха си с много други хора. По думите му няма значение кой сте и от къде идвате, само навиците са способни да ви избутат напред или да ви издърпат надолу.

Какви са вашите навици? Накъде ви водят те?

Хората питат Даниел какво прави всеки ден, по кое време се събужда, какво прави веднага, щом се събуди. Тези въпроси го карат да се подсмихва, тъй като се е питал същото, когато е започнал пътешествието си към успеха.

Единствената разлика между вас и мен е, че вие ще получите отговорите на всичките тези въпроси в този момент. Това са 10-те навика, които ще ви направят милионери:

1. Учене

Това е първото нещо и най-важното - никога не пропускайте и ден, без да научите нещо. Ученето може да се случи под различни форми. Самият Али учи всеки ден минимум по 3 часа. Какво включва това? Четене на речник, четене на книга, гледане на видеа, преглеждане и отговоряне на коментари, разговори с треньор и т.н.

Али може да си позволи да пропусне хранене, но не и книга!

2. Поставяне на цели

Ваш дълг трябва да бъде поставянето на цели. Записвайте всичко, което успявате да постигнете месечно, през годината и през десетилетието.

Този процес удовлетворява, нахъсва и ви кара да правите по-големи стъпки към успеха в живота.

3. Планиране

Може да си поставяте безкрайни цели. За да ги постигнете обаче, трябва да имате план. "Надробете" 10-годишните цели по години, месеци, седмици и дни. Щом го направите, започнете да изпълнявате всяка една стъпка по пътя към изпълняването на целта.

Планирайте работата си, работете върху плана!

4. Нетуъркинг

В наши дни можете по много начини да останете във връзка със своите познати. Общувайте ефикасно. Вие трябва да произвеждате, а не да бъдете консуматор. Това означава, че трябва да осъществявате агресивен нетуъркинг, а не пасивен.

Не чакайте да ви позвънят или да ви пишат. Нека първата крачка е ваша.

5. Водене на дневник

Всеки човек се нуждае от време, за да помисли на спокойствие. За да мислите ефективно, трябва да си водите дневник. Той ви позволява да имате рефлексия и да си задавате сериозни въпроси. Освен това ще можете да държите изкъсо случващото се в живота ви, идеите си, смешките, уроците, цитатите, успехите и т.н.

6. Тренирайте

За да бъдете успешни в живота, трябва да можете да се представяте на най-добро ниво. Умът постоянно поставя тялото на границите на възможното. Най-добрият начин да подготвите тялото е като го тренирате редовно.

Когато тялото е готово за предизвикателствата, ще можете да прекосите океани от успех.

7. Почивайте

Само най-силните хора умеят да почиват. Когато се уморите или сте стресирани, вие губите своята концентрация. Губите контрол! Човек, който не умее да се отпуска и да презарежда енергията си, губи ценно време.

8. Утвърждавайте

Всеки ден намирайте време да поговорите на себе си. Разликата между успелия и неуспелия човек се изразява в начина, по който говорят със себе си. Това, което казвате, когато водите вътрешен разговор, влияе върху живота ви.

9. Усъвършенствайте дарбите

Всеки ден развивайте дарбата си. Всеки един човек е надарен със способност, талант, който му се удава отвътре. Развивайте го! Не гоизпускайте!

10. Организирайте

Успешните хора са се научили да организират отношенията в своя живот. Това означава, че техните най-близки хора ги подхранват ментално, духовно и емоционално.

Всички навици, които изброихме дотук, са въпрос на дисциплина. Готови ли сте да я постигнете?