През последните години голяма популярност придобива практиката да се създават реплики на класически съветски автомобили на базата на съвременни шасита.

Най-често се използват ГАЗ-21 "Волга". Предлагаме ви още един проект в този дух. „Волга“-та е съчетана с Mercedes-Benz. Ето го и резултатът.

Проектът принадлежи на един от майсторите в ателието за тунинг Simco в Казахстан. Тамошните ентусиасти неведнъж са изпълнявали проекти, свързани със създаването на реплики на съветски автомобили.

Конкретно тази „Волга“ е създадена преди няколко години. За да бъде реализирана, е използван Mercedes-Benz W211 E500 за основа. Всичко останало е взето от три ГАЗ-21.

Най-активно създателите на возилото са работили върху промяната на предните и задните врати. За да бъде постигнато пълно съответствие на съветските детайли на новото шаси, са били нужни творчески решения.

Предната решетка и бъмперът, както и стъклата, са изработени от нулата по индивидуални чертежи.

Най-дългата лимузина разполага с басейнНай-дългата кола в света е лимузина с дължина 30.5 м и 26 колела

В салона можете да забележите, че нищо не е останало от съветската класика. Вътрешността изглежда като на Mercedes-Benz. От волана до задните седалки – всичко е германско.

Колата е снабдена с 5-литров бензинов двигател V8 с мощност 306 к.с.