Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) представи изцяло нова визия за смартфоните си с най-новия флагман Xperia 1, който предлага доказаните екранни и кинематографски технологии на Sony, събрани в красив, елегантен и мощен смартфон.

“Изградихме нова визия за марката Xperia™, за да предоставим на клиентите си непознати досега преживявания”, заяви Мицуя Кишида, президент на Sony Mobile Communications.

“Продължаваме да дефинираме нови граници в търсенето и създаването на иновации и затова новият ни смартфон Xperia предлага оригинални технологии с широк набор от професионални функции, осигуряващи креативни и забавни преживявания, възможни единствено със устройства на Sony.”

21:9 CinemaWide 4K HDR OLED дисплей без аналог

Потребителите ще могат да се насладят на любимите си филми в оригиналния им формат на 21:9 CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED дисплея. Xperia 1 осигурява пропорциите на киноекран и прецизно възпроизвеждане на цветовете, в които са създадени филмите, за визуално изживяване, максимално близо до идеята на кинотворците.

Уникалният дисплей е без аналог на пазара и работи с отличените с награди технологии от BRAVIA® телевизорите на Sony. Процесорът X1™ for mobile осигурява HDR (High Dynamic Range) ремастъринг технологии, гарантиращи че независимо от типа визуално съдържание, включително и от онлайн стрийминг, то ще бъде възпроизведено с по-добър контраст, цветове и яснота на картината.

Xperia 1 разполага с 10-битова тонална градация, възпроизвеждаща изключително богата цветна палитра. Xperia 1 показва по-дълбоки нюанси на черното, а цветовете изглеждат по-естествени. Вдъхновен от технологията за възпроизвеждане на цветове Master Monitor в професионалната техника на Sony, използвана от водещи студия в Холивуд, новият Creator режим позволява потребителите да се насладят на безупречни цветове. Дисплеят, заедно с оригиналните за компанията технологии за обработка на изображенията, подържа широко цветово пространство ITU-R BT.2020, както и DCI-P3 с Illuminant D65.

Завладяващ многоизмерен Dolby Atmos® звук

Несравнимото визуално изживяване е обогатено с Dolby Atmos® многоизмерен звук, който потапя зрителя в действието със спиращ дъха реализъм. Звуковите настройки на Xperia 1 са разработени в сътрудничество със Sony Pictures Entertainment, за да пресъздадат творческите намерения на създателите на съдържание.

За цялостното и пълноценно изживяване на потребителите, мобилните игри са изведени на следващо ниво. Големият 21:9 дисплей осигурява по-дълбок и всеобхватен поглед над играта, а Game Enhancer оптимизира възпроизвеждането и блокира нежелани нотификации, като позволява и запис на игрите и възможност за намиране на информация и съвети за тях онлайн.

Повече и по-богати визуални истории с помощта на кинематографско видеозаснемане и прецизно фотографиране

Потребителите ще се насладят на професионално качество на всяка снимка, благодарение на високотехнологичната камера с три обектива (12MP), предназначени за всяка ситуация и всякакви условия на осветеност: 16мм обектив за широки пейзажни кадри, многофункционален 26мм обектив и 52мм обектив за телефотографско заснемане (еквивалентен на 35мм).

В Xperia 1 са интегрирани технологии от широкопопулярните α (“Alpha”) фотоапарати със сменяем обектив на Sony чрез BIONZ X™ for mobile. Алгоритъмът предлага първия в света Eye AF (автоматичен фокус), интегриран в смартфон, който настройва прецизен фокус точно на нивото на очите и осигурява продължително снимане с до 10 кадъра в секунда с AF/AE проследяване (Auto Focus и Auto Exposure), за да гарантира прецизен фокус и оптимална експозиция.

Потребителите ще правят по-добри кадри при слабо осветление чрез светлия F1.6 обектив и large pixel pitch 1.4μm Dual Photo Diode сензор за изображения, които гарантират че дори и движещите обекти ще бъдат ясно заснети, а намаляването на шума в RAW формат осигурява красиви и чисти изображения.

Xperia 1 въвежда и значителни подобрения във видеозаснемането, благодарение на сътрудничеството с инженерите от подразделението за професионални дигитални кинокамери на Sony, познати с марката CineAlta и добили популярност с пълноформатната дигитална кинокамера “VENICE”.

Потребителите могат да снимат в естествени цветове, подобно на кинопродукция, както и да използват предварително зададени тематични настройки за управление на цвета с помощта на Cinema Pro. Може да се придаде специфично настроение на видеото чрез избор на една от общо осемте различни теми, за да се превърне то в една пленяваща киноистория.

Всичко това може да се снима в 4K HDR с 24 кадъра в секунда във формат 21:9. Само Sony може да внедри тази водеща за бранша професионална технология в Xperia 1, позволявайки на потребителите да уловят ежедневието си като „на кино“ с помощта на Cinema Pro. Xperia 1 също позволява заснемането на 21:9 снимки в реално време или от записани видеоклипове, дори с или без предварително зададените настройки “Look” за управление на цветовете. Не на последно място, смартфонът разполага и с впечатляващата система за хибридна стабилизация, ползваща Optical SteadyShot™ с уникален алгоритъм, който гарантира гладки видеозаписи.

Елегантен и ергономичен 21:9 дизайн

Благодарение на 21:9 съотношението на дисплея, Xperia 1 се отличава с минималистичен и непреходен дизайн, който перфектно подчертава прекрасния екран, а тънкият и елегантен профил осигурява комфортен захват на устройството. Лъскавата метална рамка обхваща корпуса от издръжливо Corning® Gorilla® Glass 6 отпред и отзад, който е с IP65/IP68 сертификат за водоустойчивостi.

21:9 мултитаскинг екран за по-ефективна употреба

Уникалният 21:9 дисплей предлага по-голяма полезна площ на екрана и е идеален за работа с две приложения едновременно, за да могат потребителите да виждат и да правят повече неща. Екранът може бързо и лесно да бъде разделен на 2 работни прозореца с помощта на по-умния от всякога Side sense, 21:9 multi-window програмата или чрез гласова команда.

Xperia 1 изглежда също толкова добре, колкото се представя, с набор от различни цветове, които да импонират на всеки стил: черен, лилав, сив и бял.

Силата, която постига повече

Най-новата високотехнологична мобилна платформа Qualcomm® Snapdragon™ 855 осигурява безупречна работа и подобрена ефективност на батерията. Платформата предлага високоскоростна Gigabit LTE свързаност, до 25% по-бърза производителност на CPU и до 40% на GPU спрямо предходното поколение, както и Snapdragon Elite Gaming за безпроблемна работа с приложения и игри, изискващи значителна процесорна мощност.

Висококапацитетната 3330 mAh батерия, в комбинация със Smart Stamina, Battery Careii и Xperia Adaptive Charging, осигурява необходимия заряд през целия ден.

Аксесоари

Набор от допълнителни нови аксесоари ще са налични за Xperia 1, включително:

  • Стерео Bluetooth® слушалки от отворен тип SBH82D, с които потребителите могат безжично да слушат музика и да водят разговори, като едновременно с това чуват всичко от заобикалящата ги среда.
  • Style Cover Touch SCTI30 в съответстващи на Xperia 1 цветове с прозрачна предна част, която осигурява на потребителите достъп до всички функции на Xperia 1, дори когато е затворена.
  • Наличност
    Xperia 1 ще бъде пуснат с Android™ 9 Pie на отделни пазари от края на пролетта на 2019 г.