Хижа в тропическа гора, иглу с гледка към северното сияние, плаващ дворец и още 7 места, на които можете да си спретнете романтична почивка или да организирате своя празник.

Далеч от шума, суетата, медитирайки сред природата.

Hotel Kakslauttanen
Не можете да се любувате повече от 5 минути на една от най-прочутите забележителности на Финландия – северното сияние. Просто е много студено!

В хотел Kakslauttanen обаче можете да съзерцавате красотата на природата, без да ставате от леглото. Нощ в топло и уютно иглу със стъклен покрив ще ви струва 500-600 евро. Спомените обаче ще са до живот.

Matices Hotel de Barricas
Обичате текила? В такъв случай мексиканският Matices Hotel de Barricas за вас ще е истински рай. Този хотел се намира в поле с агаве. Наблизо има завод за алкохол.

Апартаментите са проектирани така, че наподобяват бъчви с алкохолната напитка. Хотелът е популярен и с бара си - La Taberna del Cofrade, намиращ се в подземна пещера.

Muraka
Двуетажен хотел-аквариум. Намира се на малдивския остров Рангали. Мечта за влюбените в океана.

Апартаментите са под вода. През стъклени стени можете да наблюдавате морския живот.

Treehouse Lodge Resort
Това място е за почитатели на екзотиката. Хотелът е разположен в тропическа гора в горната част на река Амазонка. До него се стига с лодка.

След това се качвате на дърво. Вместо разкошен апартамент, получавате дървена къщичка със сламен покрив.

В този хотел можете да плащате, като отговаряте на въпроси Колко знаете?

The Magic Mountain Lodge
Архитектите на чилийския хотел са вдъхновени от местна легенда за вълшебна планина. Според поверието тя изпълнява желанията на всеки, който я покори.Taj Lake Palace
Индийският хотел повече прилича на мираж. Любувайки се на разкошния дворец от мрамор, трудно можете да повярвате, че е реален.

Особено красив е, когато навред се спусне мъгла. Повърхността на водата се слива с хоризонта. На заден план са едва различими очертанията на планините.

De Glase Ice Hotel
За тези, които не се уморяват от зимата, този хотел е идеалното място. Намира се в Квебек, Канада.

Във вътрешността ви очаква ледено кралство. Облечете се по-дебело!

Dhara Dhevj Resort
Струва си да посетите този курорт в Тайланд, ако сте почитатели на архитектурата. Съоръжението е шедьовър. Сякаш сте в друг свят.

Нефтена платформа се превръща в плаващ хотелХоди ли ви се до Южна Корея?

Hotel Silken Puerta America
Ултрасъвременен хотел в Мадрид. Той ще ви пренесе в бъдещето. Интериорите частично са дело на Заха Хадид. Тя е един от най-великите архитекти на века.

The Queen Mary
Легендарният разкошен круизен лайнер Queen Mary е хотел и предлага нощувка на всеки желаещ. Във вътрешността се усеща оформление в духа на „Титаник“.