Вероятността човек да спечели 1 млн. долара от лотарията е изключително малка. Каква обаче е вероятността да спечелиш не един, а два пъти, а след това да спечели и съпругата ти?

Попитайте Кевин Филипс и неговата съпруга Джанет Пфлаумър-Филипс от Лейквил, Масачузетс. Филипс печели два пъти по 1 млн. долара в последните пет години, а Пфлаумър-Филипс спечели отделно 1 млн. долара миналата седмица, обявиха от лотарията на щата Масачузетс.

Филипс, който в момента е на 61 г., печели през 2014 и 2016 г., след като си купува билети на цена от 10 и 5 долара, респективно, докато 59-годишната Пфлаумър-Филипс удря джакпота с билет от 30 долара, закупен на автосервиз, който ще получи 10 000 долара бонус за това, че е продал печелившия билет.

Пфлаумър-Филипс разказва пред The Boston Globe, че тя и съпругът й купуват редовно лотарийни билети през последните 20 години. Двойката не разкрива колко често купуват билети, но ако всяка седмица харчи по 15 долара (средната цена на трите им печеливши билети), похарчената сума възлиза на 15 600 долара за две десетилетия.

Предвид факта, че досега са спечелили три пъти по 1 млн. долара, навикът им се е отплатил много добре.

След като Филипс печели втория си джакпот, от лотарията обявяват, че той е избрал еднократно плащане в размер на 650 000 долара (преди данъци) и че планира да използва част от парите за посещение на Дисниленд.

Какво правят американците, когато спечелят от тотото? Оказва се, че повечето тото милионери предпочитат да споделят печалбата с други хора

Пфлаумър-Филипс казва, че ще дари част от парите на организации за спасяване на животни, както и че “добре е да знаеш, че можеш да помогнеш на близки и познати, както и да знаеш, че той може да се пенсионира,” казва Пфлаумър-Филипс, визирайки съпруга си.

Разбира се, данъците ще намалят печалбата на Пфлаумър-Филипс, тъй като федералният данък за печалби над 5 000 долара са 24%. Тя също така ще плати щатски данък в размер на 5%, като в крайна сметка за нея ще останат близо 710 000 долара.