„Нямам време“ е една от най-разпространените причини, поради която хората не спортуват. Работа, деца, безкрайни срещи – често в списъка не остава място за „отиване до залата“.

В едно денонощие има 24 часа. Въпреки това не намираме 2-3 часа седмично, за да поспортуваме. Нека ви докажем, че можете да вместите в програмата си малко физическо натоварване.

Спортувайте сутрин
Вечният въпрос: „Кога е препоръчително да се тренира – сутрин или вечер?“. Мнозина питат и „Как да ям всичко и да не дебелея?“. За най-подходящото време за спортуване се спори отдавна.

Правилен отговор за всички няма. Сутрешните тренировки ободряват и ни правят по-активни и продуктивни. Вечерните на свой ред спомагат за справяне със стреса.

Променете подхода си към тренировките
Когато имате на разположение няколко часа, можете да потичате, а след това да минете към силова тренировка. Ако сте ограничени откъм време, заложете на кратки и ефективни занимания. За суперзаети хора има специални фитнес програми. Те позволяват за кратки срокове да постигнете максимална полза за ума и тялото.

Избирайте зали с гъвкав график
В работния ви график често се врязват непредвидени срещи и пътувания? Тогава вие имате нужда от гъвкавост при избора на спортни занимания. За да не ги отменяте, потърсете няколко алтернативни зали.

Включете тренировките в своите планове
Ако планирате редовно да спортувате, тренировката трябва да бъде част от приоритетите ви. Подобно на чистенето на зъбите, купуването на хранителни продукти, посещението на лекар.

3 неща, които да си повтаряте, ако не стигате до фитнесаСлед като разполагаме с всевъзможна информация за това как спортът може да подобри живота ни във всеки аспект, защо не започваме да спортуваме незабавно?

Съчетайте спорта с прекарването на време със семейството
Идеално решение са студиата, в които се предлагат съчетани занимания родител и дете. В други случаи вземете със себе си сестра, брат или пък братовчед.