Круизните кораби са цели плаващи градове с достатъчно възможности за гурме храна и дейности, които отговарят на всеки начин на живот.

Но увеселителните й паркове са нещото, което не бива да се пропуска.

Royal Caribbean трансформира със 165 млн. долара своя Allure of the Seas и днес плаващият гигант включва най-високата пързалка в морето.

Корабът, който ще се отправи на круизи със седем нощувки по Западното Средиземноморие от родното си пристанище на Барселона през май 2020 г., ще включва 10-етажната Ultimate Abyss - най-високата пързалка в морето.

Тя се отличава с тъмни тръби, които са осветени отвътре в забавни цветове, които ви карат да се чувствате невероятно, докато се спускате 65 метра за 13 секунди, според Royal Caribbean International.

В един от двата ръкава на пързалката има 450-градусова спирала с наклон от 27 градуса, гарантирайки, че ще достигнете центробежна сила, равна на 1.46 пъти от земното ускорение, според круизната линия.

Пързалките Ultimate Abyss а инсталирани и на Symphony of the Seas и Harmony of the Seas.

Малките мръсни тайни на големите круизни корабиГолемите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всякакви удобства

Търсите още по-големи приключения? Новият Allure of the Seas ще има три водни пързалки - „Перфектната буря“, както ги наричат от Royal Caribbean, както и обновена палуба на басейна с двойка барове и „по-голямо разнообразие от места за сядане и сянка, съобщава T+L.

Децата ще разполагат с водни оръдия и други съоръжения за игра, докато възрастните могат да се отпуснат в солариума.

След дълъг ден на разглеждане на забележителности из Европа в градове, като Палма де Майорка и Флоренция, можете да хапнете специалитети, приготвени от барман-робот в Bionic Bar от Makr Shakr, преди да прекарате нощта в специалния караоке бар на кораба.