Owner’s Suite на борда на круизния кораб Viking Sun е три пъти по-голям от средностатистическа нова къща във Великобритания.

Той включва всекидневна, украсена с оригинални произведения на изкуството, веранда, суха сауна с изглед към океана, зала за 12 души, трапезария, кухня, богата колекция от вина и личен готвач.

Тъй като обитателите вероятно ще прекарат 245 дни на борда, те имат пълен набор от удобства и разумно количество пространство, за да протегнат краката си.

Това е предложението на Viking Ocean Cruises, наречено Ultimate World Cruise. За да го преживеете изцяло, ще трябва да освободите не само осем месеца в програмата си, но и да намерите пари за билета на цена от 217 529 евро на човек.

Ако не разполагате с толкова време и възможности, можете да се включите в круиза само за седмица, а не за цялото пътуване, съобщава Daily Mail. За да резервирате по-обикновена стая за цялото приключение, пък ще ви трябват най-малко 74 964 евро.

Малките мръсни тайни на големите круизни корабиГолемите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всякакви удобства

Маршрутът, който обхваща 53 страни, разположени на шест континента, включва проучване на най-вълнуващите пейзажи в света - от Големия бариерен риф до тропическите гори на Амазонка, както и посещения на архитектурни чудеса, като Мачу Пикчу в Перу и Ангкор Ват в Камбоджа.

На резервиралите Owner’s Suite пътници се предлага безплатна обиколка на брега с личен автомобил и шофьор в пристанищен град по ваш избор. Предлаганите услуги включват и достъп зад кулисите на Met Opera в Ню Йорк и Hollywood Studios във Флорида и изучаване на танго в Буенос Айрес.

Но това при положение че успеете да се откъснете от забавленията, предлагани на борда на кораба.

Всички гости могат да поплуват в инфинити басейна, да се възползват от разкошния спа център с термален апартамент и снежна пещера, да се включат в занятия по йога и готварство, да отидат в театъра или да слушат джаз в баровете, както и да се любуват на оригинални произведения на изкуството, включително картини на Едвард Мунк.

Ако останете на борда 245 дни, ще опитате 245 различни менюта. „Имаме различно меню за всеки ден и някои изненади“, казва Антъни Маубусин, кулинарен директор на Viking Cruises.

Общо осемте места за хранене на кораба и трите бара имат на разположение 10 000 бутилки шампанско и 90 000 бутилки вино за всяко пътуване, както и 72 574 кг риба и морски дарове, 900 000 яйца и 4 535 кг първокачествени пържоли.

Разбира се, като обитател на Owner’s Suite, няма нужда да вечеряте с останалите 930 обикновени смъртни на борда. Защо да не си организирате частна вечеря във вашия апартамент и да поканите гостите си да танцуват с вас под звездите на личната ви веранда?

Пътниците на борда на кораба ще се върнат от този круиз значително по-богати на знанията, защото, докато плават, програмите за изкуство и история ще хвърлят светлина върху архитектурата и музиката, геополитиката и дивата природа на света.

245-дневният Ultimate World Cruise на Viking Cruises тръгва от Лондон на 31 август 2019 г. и ще посети шест континента, 53 страни и 112 града с 22 нощувки.