Вероятно никой не би оспорил факта, че хората сме естествено привлечени от красотата.

И как би могло да бъде иначе, когато живеем на тази невероятна планета, където всяко кътче сияе от великолепните творения на природата, независимо дали говорим за гореща африканска пустиня или тропическа гора, напоена с дъждовна вода.

Не е чудно защо се казва, че природата е най-големият художник в света и ние сме напълно съгласни с това, а днешната история е прекрасно доказателство в полза на твърдението.

Удивителната птица, която виждате, е корован гълъб Виктория. Гледката обаче определено не е нещо, което бихте очаквали, след като прочетете „гълъб“.

Птицата се отличава със своите ярко сини пера и красива корона на главата. Принадлежи към семейство Goura, представлявано от четири уникално изглеждащи вида гълъби. Те са много големи, биха могли да достигнат размерите на пуйка, посочва BoredPanda.

Този конкретен вид е родом от региона на Нова Гвинея и получава своето име в чест на британската кралица Виктория, която управлява Великобритания през последните десетилетия на XIX век.

Откриха древен папагал, който достигал височина от 1 метърГигантският папагал е бродил из Нова Зеландия пред 19 млн. години

Тези птици трудно се забелязват в природата, тъй като са най-рядко срещащите се от трите вида короновани гълъби, но се отглеждат в плен. Обезлесяването представлява голяма заплаха за тяхното местообитание и затова видът е включен в списъка на застрашените от изчезване.

Женските птици снасят само едно яйце за целия сезон на чифтосване, което всъщност не помага за оцеляването им. Освен това техният танц за чифтосване е толкова сложен, колкото може да се очаква.