Когато става въпрос за избор на нова дестинация, някои пътешественици се задоволяват да избират места в близост до дома, докато други са готови да отидат до края на земята. Буквално.

За тези, които имат желание да сменят самолет с влак, автобус и лодка (или евентуално да използват всички изброени транспортни средства в едно и също пътуване), има отдалечени дестинации, които малко хора ще имат шанса да видят.

От полинезийски острови с кристално чиста вода през малък град в Сибир с рекордно ниски температури до архипелаг с растения и животни, които няма да видите никъде другаде по света, тези дестинации трябва да са в списъка с места за посещение на любителите на приключенията.

Но внимавайте: ако търсите лесен маршрут или постоянен Wi-Fi, това не са подходящите дестинации за вас.

Ако сте готови да пренебрегнете тези неудобства, резервирайте следващата си ваканция на едно от следващите 11 изолирани места от всички краища на света:

Великденски остров

Великденският остров, или Рапа Нуи, се намира на 3540 км от бреговете на Чили, а най-близкият му съсед - остров Питкерн, е на 1931 км, посочва Arhitectural Digest. Пътуващите ще открият на него 887 статуи на моаи.

Националният парк Рапа Нуи е обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2015 г.

Станция Макмурдо, Антарктида

Разположена на южния край на остров Рос в Антарктида, на 1367 км северно от Южния полюс, Макмурдо е най-голямата изследователска станция на континента.

Съоръжението, което провежда изследвания във всички възможни сфери - от астрофизика до ледникова геология, е създадено през 1955 г. и се управлява от Националната научна фондация на правителството на САЩ. Общността е дом на над 85 сгради и може да приеме над 1200 посетители.

Най-дългият круиз в света стартира своето 245-дневно пътуванеНай-дългият круиз в света отплава от Лондон на 1 септември, предприемайки епично 245-дневно пътуване, обхващащо шест континента, 51 държави, 111 пристанища и 55 700 морски мили

Острови Гамбиер, Френска Полинезия

Островите Гамбиер са един от най-уединените райони на Френска Полинезия. Разположени на 1609 км от Таити, в най-югоизточната част на архипелага Туамоту, тези вулканични острови имат коралови рифове и кристални лагуни.

Основният град Рикитеа на остров Мангарева е известен с черните си култивирани перли.

Тристан да Куня

Оймякон, Русия

Итокортормит, ГренландияОстров Сокотра, ЙеменИзвестен като „Галапагос на Индийския океан”, йеменският остров Сокотра се гордее с огромно биоразнообразие. Една трета от растителния живот на острова и 90 процента от влечугите не се срещат никъде другаде на земята.

ЮНЕСКО класифицира архипелага Сокотра, който включва острова, като обект на световното наследство през 2008 г.

Провиденсия - карибският рай, за който не сте чувалиВ наши дни не е лесно да откриете карибски остров, който да не е претъпкан с туристи

Мотуо, Тибет

Острови Питкерн

Острови Кергелен

Лонгърбиен, Норвегия