С редица пренаселени градове на Земята може да се каже, че хората нямат против да се намират в близост един до друг.

И ако някои места са доста отдалечени и не можете да видите друго живо същество там, на другата крайност са тези, на които няма как да останете сами със себе си.

Кои са най-пренаселените места в света? Ето някои от тях:

Басейн

Разположен в японския тематичен парк Tokyo Summerland, ако намерите вода, сте щастливци.

Стадион

Откритият стадион "Маракана" в Рио де Жанейро е построен през 50-те години на миналия век, за да бъде домакин на Световната купа. Тук се събират по четвърт милион души.

Летище

Въпреки че има много начини за измерване на задръстванията на едно летище, Hartsfield Jackson International в Атланта има славата на порта с най-много пътници – 92 млн. на година.

Метро

Не само, че Токио е ужасно претъпкан над земята, но нещата не се променят много и под нея. Тук е най-натоварената метро система в света с над 3.16 милиарда пътници годишно.

Това е повече от два пъти повече спрямо Ню Йорк (въпреки че системата на Ню Йорк има повече станции).

Шопинг център

Въпреки че има няколко търговски центъра, които претендират, че имат най-голям трафик в света (повечето от които са в Югоизточна Азия), поради несигурната статистика, наградата за най-претъпкан мол е за Mall of America - с над 40 милиона посетители на година.

Воден път

Макар че през 1934 г. се изчислява, че Панамският канал трябва да превозва 80 милиона тона товари на година, днес този брой надхвърля 300 милиона. Според изследователи от Университета в Олденбург, това го прави най-натовареният воден път в света, изпреварвайки Суецския канал.

Пресечка

С над 2.5 милиона души, които преминават през пешеходните пътеки всеки ден, Shibuya Crossing в Токио е най-натоварената пресечка в света.

Карта на света с буквалните названия на градовете Вдъхновява да попътешествате на нови места.

Туристически атракции

На кръстовището на Бродуей и Седмо авеню в Ню Йорк ще откриете това, което много хора наричат "Кръстопътя на света" (или по-официално Times Square). Според Списание Travel & Leisure, това е най-посещаваната туристическа атракция на Земята, с над 39 милиона души всяка година.

Гробище

Въпреки че в повечето части на Европа гробовете често се използват отново, в Лондон това не е така. Англичаните предпочитат местата им за вечна почивка да останат завинаги. Но в град, обитаван от хиляди години, става невъзможно да се намери място за гробища.

Мост

С над 106 милиона коли през река Хъдсън всяка година между Ню Йорк и Ню Джърси, мостът Джордж Вашингтон е най-натовареният в света. Той е толкова пренаселен, че има две нива и общо 14 платна.

Улица

Пълна с барове, хотели и магазини, Oxford Street в Лондон привлича над 200 милиона души всяка година. Наскоро властите дори бяха принудени да реконструират Oxford Circus и да удвоят количеството настилка - идея, която заимстват от Shibuya Crossing в Япония.

Държава

Технически, Монако има най-голяма гъстота на населението в света (около 43 000 души на квадратен миля), но самата страна има площ от по-малко от 2 кв. км и население от само 32 000 души. По тази причина от класацията се изключват микро страните и първото място получава Бангладеш, където има 2 637 души на 2.5 кв. км.

Влак

Въпреки че Япония има справедлив дял от пренаселените райони, нейната влакова система не може да съперничи с тази в Индия.

Затвор

Докато отиването в руски затвор изобщо не е повод за радост, поне ще има достатъчно хора, с които да комуникирате. Като затвора "Крести" в Санкт Петербург, който е построен, за да приюти 3000 души, но днес има приблизително 10 000 затворници.

Плаж

Понякога е трудно да се каже къде пясъкът свършва и започва водата. Както е в Кингдао Хюкуан Бийч в Китай, който се счита за най-големия (и най-претъпкан) в Азия.

McDonald's

С 31 000 ресторанта по света, McDonald's обслужва ежедневно 58 милиона клиенти. Разбира се, може да си помислите, че най-претъпканият ресторант е някъде в Съединените щати или най-малко в Япония, но грешите.

McDonald's на площад "Пушкин" в Москва обслужва около 40 000 клиенти всеки ден. Забавен факт - той всъщност беше първият в Русия и отвори точно преди разпадането на Съветския съюз.