Ако направите тези 5 неща, вероятността да забогатеете е голяма.

1. Посвещавайте повече време на обучение и работа, отколкото на гледане на телевизия
Колко печелите се определя по принцип от това колко знаете. Както веднъж е казал Скот Адамс, авторът на комикса Dilbert, „всеки придобит от вас навик удвоява вашите шансове за успех“. Колкото повече учите, толкова повече ще печелите.

Споменахме преди малко телевизията. Сама по себе си, тя не е зло. Проблемът е, че повечето хора посвещават прекалено много време на гледането на тв програми, отколкото на учене, работа и развитие. Като резултат имат по-малки доходи и по-малко знания.

2. Четете всеки ден
Не ви призоваваме да четете по 100-200 книги на ден. Достатъчно е да прехвърляте по няколко страници на ден. Колко усилия ще ви коства това?

Винаги е имало зависимост между грамотността и благосъстоянието. Колкото повече четете, толкова повече ще печелите. Ако четете всеки ден или през ден, ще забележите, че започвате да генерирате нови идеи, замисляте се за нови подходи.

3. Разберете как работят парите
В своята книга „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки пише, че богатите са богати, просто защото са финансово по-грамотни от останалите. Разберете как работят парите. Започнете да ги притегляте. Когато четете много за парите, те започват да се появяват в живота ви.

4. Поработете здраво сега, за да имате възможност да си почивате после
Отсроченото удоволствие не се ползва с популярност. Повечето хора предпочитат да имат сега 100 лв., отколкото 1000 лв. после. Ако може да принесете жертва сега заради по-доброто утре, ще забогатеете.

Пет урока от книга за забогатяване, продадена в 32 млн. копияАко някога сте търсили

5. Създайте няколко източника на доход
Повечето хора нямат финансова независимост. Те имат кредитни задължения, студентски заеми, ипотека, автомобили, купени на кредит и т.н. Те им пречат да харчат парите си така, както би им се искало.

Повечето хора не притежават богатство. Мнозина са банкрутирали или задлъжнели. Много хора не пестят, не инвестират, не развиват финансовия си интелект. Един от начините да забогатеете е като имате няколко източника на приходи. Съсредоточете се върху тази цел.