В последно време се заговори за това, че е по-добре да стартирате собствен бизнес, отколкото да работите за някого - децата ви могат да наследят бизнеса, но не и работната ви позиция.

Тази постановка на нещата е в духа на твърдението, че работата за друг няма да ви направи богати.

Трябва да знаете, че не е толкова лесно да се спечели състояние, управлявайки собствен бизнес.

Първо ще дадете пари, преди да спечелите повече

Бизнесът е свързан с инвестиции. Инвестирате време, умения и разбира се, пари. Вашият бизнес не зависи от това колко точно пари влагате в него. Може да имате само 5 000 лв и да успеете. Или пък 1 милион и да се провалите.

Ако сте на пътя към успеха, на първо време ще влагате всичките си приходи в развиването на бизнеса, изплащането на кредита и т.н.

Повечето стартъпи не оцеляват

В статия за Enterpreneur Asia Pacific основателят и главен изпълнителен директор на AudienceBloom пише, че много бизнеси, всъщност, се проваля. Трудно е да се генерира добра бизнес идея и след това да се осъществи на практика.

Не всеки го бива да бъде предприемач

Изискват се конкретни качества, за да бъдете предприемач. Има хора, които ги бива да бъдат служители. В това лошо няма. И така може да натрупат състояние.

22-годишен е основател на най-новия технологичен еднорогАлександър Уанг основава оценяваната на над 1 млрд. долара Scale на 19-годишна възраст

Тогава какво следва?

Не написахме горните редове, за да ви обезкуражим да стартирате собствен бизнес.

Искаме само да ви кажем, че ако искате проектът ви да е печеливш, трябва да знаете какви са рисковете и да се посветите на целта си напълно.

Напомняме, че стартирането на бизнес не е лечение на всичките ви финансови проблеми.

Има много начини за трупане на богатство - куп инвестиционни възможности, сред които да избирате.